Abone Ol

Rusya, THKP-C / Acilciler terör örgütü lideri Mihraç Ural'ı Soçi'de ağırladı

Rusya'nın Soçi kentinde başlayan Suriye Ulusal Diyalog Konresi'nde Reyhanlı ve Banyas katliamlarının baş aktörü Mihraç Ural resmi katılımcı olarak kongrede görüntülendi.

Öldüğü iddia edilmişti! Rusya, Mihraç Ural'ı Soçi'de ağırladı

Suriye Ulusal Diyalog Kongre'si bin 500 kişilik katılımcı listesiyle bugün Rusya'nın Soçi kentinde 2,5 saatlik gecikmenin ardından başladı.

Suriyeli muhaliflerin Esed rejimi bayraklarına tepki göstererek temsiliyetlerini Türkiye'ye bırakma kararı almasıyla zirvenin iptalinin eşiğinden dönüldü.

RUSYA TERÖR ÖRGÜTÜ THKP-C LİDERİNİ AĞIRLADI

Rusya'nın zirve gündeme geldiğinde ısrarla katılmasını istediği PYD terör örgütü Türkiye'nin net tavrı ve başlayan Zeytin Dalı Harekatı sonucu Soçi'ye gelememişti.

Ancak Rusya, PYD ile olmasa da Türkiye'de birçok eyleme imza atan başka bir terör örgütünün liderini Soçi'de ağırlıyor.

Çok sayıda ismin katıldığı Soçi Zirvesi'nde Reyhanlı ve Banyas katliamlarının baş faili ve THKP-C / Acilciler terör örgütü lidere Mihraç Ural'ın da resmi katılımcı olarak kongrede yer aldığı ortaya çıktı.

Ural, Lazkiye-Afrin arasındaki bölgede bir grup militanıve rejim güçleri ile birliklikte Türkmen muhaliflere yönelik saldırı, suikast ve katliamların baş sorumlusu konumunda.

- MİHRAÇ URAL KİMDİR?

Suriye'de birçok katliamın baş aktörü olarak bilinen Mihraç Ural, kendisini 'Genç Uruba'cı olarak tanıttı. Öcalan'ı 'kadim dostum' diye anlatması ile de biliniyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde doğdu. THKP-C örgütüne girdi. Mahir Çayan'dan sonra THKP-C'de bölünmeler yaşandı. THKP-C Acilciler örgütü daha çok Hataylılar'dan oluştu.

Örgüt özellikle Hatay'da kök saldı. Acilciler Örgütüne 1976 yılında Yüksel Eriş aracılığıyla katıldı. Örgütün liderliğini üstlendikten sonra Acilciler'in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri'ni oluşturdu.

Suriye iç savaşında Esad rejimine hizmet eden milis güçlerin komutanlarından ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013'te düzenlenen bombalı saldırının sanığı Mihraç Ural'ın, muhaliflerin saldırısında öldürüldüğü iddia edildi.

Ahrar'uş Şam Askeri Sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, yaptığı açıklamada, Lazkiye'de rejim güçlerinin oldukça hareketli olduğunu ve bir süredir devam eden keşifler neticesinde bugün rejime ait bir askeri araç konvoyunu hedef aldıklarını anlattı.

"MİHRAÇ URAL SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ"

Muhacir, şunları söyledi: "Peygamber Yunus Tepesi'nden geçen rejim konvoyunu toplarla vurduk. Bir süre sonra ambulanslar bölgeye geldi. 2 saat sonra Lazkiye merkezdeki kaynaklarımızın bize bildirdiğine göre bazı rejim ve Rus subayları ile Ali Keyyali yani Mihraç Ural da bu saldırıda öldü."

Ancak son fotoğraf ortaya koydu ki, Ural hayatta ve Rusya'nın davetlisi olarak Soçi'de...