Abone Ol

Rusya Boykotu: Orkestraların Çaykovski Eserleri Repertuardan Çıkarıldı

Britanya'daki Cardiff Filarmoni Orkestrası ve Japonya'daki Chubu Filarmoni Orkestrası, Ukrayna gerekçesiyle Rus besteci Çaykovski'nin 1812 Uvertürü'nü programlarından çıkardıklarını açıkladı.

Rusya Boykotu: Orkestraların Çaykovski Eserleri Repertuardan Çıkarıldı

Ukrayna operasyonu gerekçesiyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlara eşlik eden kültürel boykot, bugünkü gelişmelerle hiçbir ilgisi olmayan ve insanlığın evrensel mirasına ait olan isimleri de kapsayarak akıldışı boyutlarda ilerliyor. Son olarak, 1840-1893 arasında yaşayan, özellikle Kuğu Gölü ve Fındıkkıran baleleriyle tüm dünyada sevilen romantik dönem bestecisi Pyotr İlyiç Çaykovski, orkestra programlarından çıkarılıyor.

Rusya'ya yönelik yaptırımların başını çeken ülkelerden Britanya'nın Galler bölgesi başkenti Cardiff'in filarmoni orkestrası, bu ayki programından Çaykovski'yi çıkardığını duyurdu.
18 Mart'taki konserden Çaykovski'nin 1812 Uvertürü'nü çıkarma kararına ilişkin açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ışığında, Cardiff Filarmoni Orkestrası, St. David's konser salonu ve konferans merkezi organizasyonuyla anlaşarak, 1812 Uvertürü içeren programın şu anda uygunsuz olduğu görüşündedir" denildi.