Abone Ol

Rus Gazeteci SİHA Önünde Fotoğraf Çektirdi

Türkiye’nin ürettiği İnsansız hava aracının düşürüldüğü ve Rusya’da incelemeye alındığı öne sürüldü. İHA’nın arkasında Rus Güvenlik Muhabiri Alexander Rogatkin'in poz verdiği görüldü...

Rus Gazeteci SİHA Önünde Fotoğraf Çektirdi

indistan menşeli yayın kuruluşu asiatimesnow.com adlı internet sitesi Türkiye’nin ürettiği İnsansız hava aracının düşürüldüğünü ve Rusya’da incelemeye alındığını öne sürdü. Haberde parçalanmış şekildeki İHA’nın arkasında Rus Güvenlik Muhabiri Alexander Rogatkin poz verdiği görüldü. Asia times.com’un haberinde düşen İHA’nın Bayraktar TB2 olduğu öne sürülerek aracın elektronik aksanını inceleneceği bilgisi verildi. İHA’nın hangi bölgede inceleme altına alındığı ve nerde düşürüldüğüyle ilgili bilgi haberde yer almadı.

Haberde yer alan ayrıntılara göre; Rus uzmanların enkazı nereden aldığının önemli olmadığının ve elektronik beyinlerini incelenmesi için insansız hava aracını az da olsa normal bir duruma getirmenin çok önemli olduğu yazıldı. Fotoğraftan anlaşılana göre, Bayraktar TB2'nin enkazının Rus kuvvetlerinin incelemesi için yeterince iyi durumda olduğu belirtildi. İHA enkazının hangi hava kuvvetlerine ait olduğuna dair hiçbir belirti olmadığı da aktarıldı.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre ise; haberde yer alan insansız hava aracının 2020 yılında Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ’daki savaşta kullanılmış olabileceği öne sürüldü. Savaş sırasında kullanıldığı düşünülen İHA’nın, teknolojisinin incelenmesi için Rusya’ya götürülmüş olabileceği iddia edildi.

Odatv.com