Abone Ol

Rus Fenomenlerinden Chanel'e Tepki!

Ünlü Fransız markasının ürünlerini ülkelerinde kullanmamak şartını içeren bir sözleşme imzalatarak Rus vatandaşlara satıldığını duyan fenomenler, “Ülkemizden değerli değil” diyerek binlerce dolarlık Chanel marka çantalarını parçaladıkları videolar yayınladı.

Rus Fenomenlerinden Chanel'e Tepki!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından Batı dünyasında Rusya’ya yönelik olarak yaptırımlar peşi sıra gelmişti. Son olarak lüks Fransız markası Chanel’in Rus vatandaşlarına ürün satışını durdurması tepkilere neden olmuştu. NY Times’ın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kenti Dubai’de Chanel’den çanta almak isteyen Rus televizyon sunucusu ve sosyal medya fenomeni Marina Ermoşkina'dan çantayı Rusya’da takmayacağına dair belge imzalaması istendi. Durum Rusya’da büyük tepkilere neden olurken Rus fenomenler sosyal medya hesaplarından bir protesto başlattı.

Lüks markadan alışveriş yapamayınca adeta isyan etti! “Rus olduğum için...”

BAHÇE MAKASIYLA KESTİ

Rus TV sunucusu Marina Ermoshkina, Fransız markasının Rus müşterilerine karşı uyguladığı yaptırımı protesto etmek için binlerce dolara satın aldığı çantasını bahçe makasıyla kestiği bir video yayınladı.
Kararın Rusofobi olduğunu yapılanın net bir ayrımcılık olduğunu dile getiren Ermoshkina gönderisine, “Bu artık Rus fobisi ve ayrımcılığın en saf şekli. Chanel'in hayatımızdaki varlığı hiçbir rol oynamıyor. Her zaman bu markanın yüzü olan bizdik, çocukluğumuzdan beri bu markadan bir çanta satın alma hedefini belirleyen bizdik. Ama tek bir çanta, vatan sevgime değmez, kendime saygıma değiştiremez. Ülkemizden değerli değil” notunu ekledi.