Abone Ol

RTÜK'ten Halk Tv Görkemli Hatıralara Ceza Şoku

Medyafaresi Özel- Görkemli Hatıralar programının sunucusu Serhan Asker, kötü haberi Büyükada'dan yaptığı canlı yayın sırasında duyurdu. Program 3 gün süreyle yayınlanmayacak

Kötü Haberi Canlı Yayında Açıkladı; Görkemli Hatıralara Ceza Şoku

Halk Tv'nin sevilen programı Görkemli Hatıralar bu haftaki yayınını Büyükada'dan gerçekleştirdi. Yayına Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Yazar Buket Uzuner ve Ezginin Günlüğü katıldı. Ataol Behramoğlu ve Nebil Özgentürk'ün bağlantıyla katıldığı yayın beğeniyle karşılandı. Anadolu Klubünün bahçesinde yapılan programa Ada sakinleri de ilgi gösterdi.

Program yapımcısı ve sunucusu Serhan Asker kötü haberi canlı yayın sırasında izleyicilerle paylaştı. Eski milletvekili Hilmi Yarayıcı'nın türküsü Cemo'yu yayınladığı için programa 3 gün yayın durdrma cezası yarın itibariyle uygulayacak.

,Serhan Asker, ''bu çarşamba günü itiraz duruşmamız var, RTÜK bunu bile bekleyemedi'' diye isyan etti. Ekrandan bir sonraki yayının yapılacağı Eskişehir'e mesaj yollayan Serhan Asker, ''şimdilik gelemiyoruz,yasak bittikten sonra geleceğiz'' dedi.

RTÜK'ün bu kararına sosyal medyadan büyük tepki geldi.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, CHP eski Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın Halk TV'de Cemo’yu seslendirmesini “terör örgütü propagandası” sayarak oy çokluğuyla yayın durdurma ve para cezası verdi.