Abone Ol

RTÜK'te skandal toplantı: Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Faruk Bildirici, kişisel Twitter hesabında bir duyuruda bulundu. Bildirici, "Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi" dedi.

RTÜK'te skandal: Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü

Faruk Bildirici üyeliğinin düşürülmesi için RTÜK'te başlatılan toplantıyı twitter hesabından duyurdu. Bildirici, bu paylaşımlarının ardından üyeliğinin düşürüldüğünü açıkladı ve saat 16:00'da bir basın açıklaması düzenleyeceğini ifade etti.

İŞTE FARUK BİLDİRİCİ'NİN PAYLAŞIMLARI

RTÜK'te skandal toplantı: Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü - Resim: 1

@farukbildirici

RTÜK’TE MUHALEFETE VE DEMOKRASİYE DARBE

Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi.

RTÜK’ÜN 25 YILLIK TARİHİNDE İLK

Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor.



TEHLİKELİ BİR YOL AÇILIYOR

Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar.

RTÜK'te skandal toplantı: Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü - Resim: 2

Ne olmuştu?

Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamıştı. RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin 'etik ve yasa dışı' olduğunu ifade eden Bildirici, Şahin’in “RTÜK’teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için TBMM ve RTÜK Başkanlığı'na dilekçe vererek, gereğinin yapılmasını talep etmişti.

Bildirici, RTÜK Başkanı ve başkan vekilinin başka bir yerde görev almalarının kanunen yasak olduğunu belirterek, Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarında “hükûmeti temsilen” görev aldığını kaydetmişti. Bildirici, Şahin’in RTÜK Kanunu’nun 38. Maddesi ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 16. Maddesini ihlal ettiğini ve görevinin düştüğünü belirtti. Bildirici’nin dilekçesi RTÜK’ün ardından TBMM Başkanlığı’na da sunulmuştu.