Abone Ol

RTÜK ve Diyanet'e Adnan Oktar şikayeti yağıyor!

Adnan Oktar'ın dini içerikli olduğunu iddia ettiği programları için vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK'ü şikayet yağmuruna tuttu

RTÜK ve Diyanet'e Adnan Oktar şikayeti yağıyor!

Adnan Oktar'ın "İslam dinini ve toplumu rencide edici yayınlar yaptığını, Türk halkının ahlaki, İslami değerlerini aşırı derecede bozduğunu" belirten vatandaşlar, bu yayınların durdurulması talebinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşlardan gelen şikayetleri ilettiği RTÜK, Oktar'ın program yaptığı kanal ile ilgili inceleme yürütüyor.

Adnan Oktar'ın dini içerikli olduğunu iddia ettiği programları için Diyanet İşleri Başkanlığına vatandaşlardan çok sayıda şikayet iletildi. Diyanet, vatandaşların İslam dinini ve toplumu rencide edici yayınlarla ilgili şikayetlerini Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) aktardı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, A9 kanalı ve internet üzerinden yaptığı yayınların içeriği nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden olan Adnan Oktar ile ilgili gerek RTÜK gerekse Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden iletilen şikayetler, Diyanet İşleri Başkanlığına da uzandı.

Son dönemde vatandaşlardan Oktar'ın yaptığı yayınlara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığına gelen şikayetlerde, tepki çeken yayınların durdurulması istendi.

Vatandaşların, şikayetlerinde, genel olarak Adnan Oktar'ın İslam dinini ve toplumu rencide edici yayınlar yaptığı, Türk halkının ahlaki, İslami değerlerini aşırı derecede bozduğunu belirterek, topluma açık bir şekilde yapılan bu yayınların durdurulmasını talep ettiği öğrenildi.

(AA)