Abone Ol

Pelikancılar Faruk Bildirici'yi neden hedef aldı?

Sabah gazetesi, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici’yi hedef aldı.

Pelikancılar Faruk Bildirici'yi neden hedef aldı?

Anayasa Mahkemesi, 2013 yılındaki 17-25 Aralık operasyonları sonrası haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’a yönelik TBMM tarafından yürütülen ceza soruşturması kapsamında yapılan haberlere getirilen yayın yasağının ifade ve basın özgürlüklerini ihlal ettiğine hükmetmişti.

Bunun üzerine Faruk Bildirici de üyeliği devam ettiği  sırada, Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen, yayın yasağı kararının internet sitesinden kaldırılmış olmasına karşın, yasağın duyurusunun hâlâ sayfada bulunması üzerine RTÜK'e dilekçe ile başvurdu.

Devlet içindeki Pelikan yapılanmasına yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi ise, Bildirici’nin bu başvurusu ile ilgili "CHP'li eski RTÜK üyesi Bildirici FETÖ için seferber olmuş!" şeklinde bir haber yaptı.

Bunun üzerine Faruk Bildirici de sosyal medya hesabından Sabah’a yanıt verdi.

“Bu gazetecilik olamaz! Sabah gazetesi itibar suikastine girişip, yalanları haber diye yayınlamış! Açıkça söylüyorum, beni FETÖ’ye destek vermekle suçlamak beyhude karalama çabasıdır” ifadelerini kullanan Faruk Bildirici de, “Oysa haberdeki dilekçe metninde de görülüyor, RTÜK üyeliğim sırasında Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını istedim. AYM kararının uygulanmasını istemek ne zamandan beri suç? Bu FETÖ’ye destek ise okararı veren AYM de FETÖ’ye destek mi verdi? Bunu mu demek istiyorlar?” dedi.

İşte Faruk Bildirici’nin o mesajları:

Pelikancılar Faruk Bildirici'yi neden hedef aldı? - Resim: 1