Abone Ol

RTÜK, MTV Türkiye'deki lezbiyen yarışmayı affetmedi!

RTÜK, MTV adlı müzik kanalında lezbiyen yarışmacıların yer aldığı bir programı, cezalandırdı. İşte ayrıntılar.

RTÜK, MTV Türkiye'deki lezbiyen yarışmayı affetmedi!

Müzik ve klip kanalı MTV'de cezaya konu olan programda, ''Seksi model Tila Tequila'' için 16 erkek ve 16 lezbiyen birbirleri ile yarışıyor. 32 kişi, Tequlia'nın kalbini kazanmak amacıyla, onun evine yerleşiyor. Tila Tequila da gerçek aşkını bulmak istiyor. Sevgilisi olmak için  yarışmaya katılan adaylar ise, Tila Tequila'nın biseksüel olduğundan haberlersiz... Tequila'nın ilgisini çekmek için her iki cins, kendi aralarında kapışıyor.

''CİNSEL TEŞHİRCİLİK VAR''
RTÜK'ün 9 üyesi de "A Shot At Love With Tila Tequila" isimli yarışma programına ceza verilmesini onaylarken RTÜK Başkanı Davut Dursun, cezanın ''Milli ve manevi değerler'' maddesinden değil ''Müstehcenlik'' maddesinden verilmesini istedi. Dursun ''Biseksüel olan Tila Tequila, 16 lezbiyen ve 16 erkek arasından elemelerle gerçek aşkını bulmaya çalışmaktadır. Program, cinsellik üzerine kuruludur ve seksüalite ve cinsel teşhircilik açıkça sergilenmektedir. Kıyafetler, yaşanılan ortam ve diyaloglar pornografik öğeler içermektedir.  Yayınların müstehcen olmaması ilkesi ihlal edilmiştir'' dedi.

ABD kaynaklı müzik kanalı MTV, 23 Ekim 2006'dan bu yana Türkiye'de de yayın yapıyor ve Digiturk ve Kablo TV'den seyredilebiliyor. Yarışmanın devam etmesi halinde RTÜK bu programa önce para cezası daha sonra da yayın durdurma cezası verebilecek.

Gazeteport