Abone Ol

RTÜK Jennifer Lopez'in kalçalarına ceza kesti!

10 Eylül'de Türkiye'ye gelmesi beklenen Jennifer Lopez'in kliplerine RTÜK tarafından kalçalarının yakın çekiminin yeterince flulaştırılmadığı gerekçesiyle müstehcenlik cezası kesildi.

RTÜK Jennifer Lopez'in kalçalarına ceza kesti!

Expo 2016 çerçevesinde 10 Eylül'de Türkiye'ye gelmesi beklenen ünlü sanatçı Jennifer Lopez'e RTÜK'ten ceza çıktı. RTÜK, iki ayrı müzik kanalında yayınlanan Lopez'in kliplerine "müstehcenlik cezası" kesti.

MÜSTEHCEN BULDU

RTÜK'ün hışmına uğrayan kliplerden biri, dünyaca ünlü sanatçı Jenniper Lopez ile Iggy Azalea'nın birlikte oynadıkları "Botty" adlı klip oldu. RTÜK, Lopez'in kalçalarının yakın çekimini "müstehcen" buldu ve Genç TV'ye cezayı kesti. RTÜK, Gala TV'ye de, "Bliasak na kristali" klibinden dolayı da ceza verdi. Uyarıya ilişkin ceza kararları oy çokluğuyla alındı.

Jennifer Lopez Galerisi

KALÇAYA ZOOM

Jennifer Lopez ile Iggy Azalea'nın "Botty" klibi, çocuk ve gençlerin uyku saati olan gece yarısı 00.44-05.38 saatleri arasında yayınlanmasına rağmen ceza almaktan kurtulamadı. RTÜK'ün ceza kesme nedeni şöyle:

RTÜK Jennifer Lopez'in kalçalarına ceza kesti! - Resim: 1

İşte o cezalı klip "Botty":

YETERİNCE FLULAŞTIRILMAMIŞ

"Yayınlanan kliplerde yakın çekim mayolu, bikinili, tangalı veya çıplak kadın bedeni görüntüleri, özellikle kalça bölgesi çekimleri ve erotik danslar içeren görüntülerin yeraldığı, çıplak bedenlerin yeterince flulaştırılmadığı görülmüştür."

RTÜK Jennifer Lopez'in kalçalarına ceza kesti! - Resim: 2

"BU DA LEZBİYEN CEZASI"

RTÜK'ten Gala TV'ye de klip cezası geldi. Gala TV'de yayınlanan Andrea ile Galena'nın klibi "Bliasak na kristali" adlı klible ilgili olarak, birkaç dansçının seksi kıyafetlerle erotik dans yaptıkları, zaman zaman iki kadının yemek masası, yatak odası gibi mekanlarda eşcinsel ilişkiyi çağrıştıran tarzda yakınlaştıkları savunuldu.

Iggy Azalea Galerisi

Bu durumun, çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine olumsuz etki edeceğini öne süren RTÜK, şu değerlendirmeyi yaptı:

RTÜK Jennifer Lopez'in kalçalarına ceza kesti! - Resim: 3

"CİDDİ SAKINCALAR İÇERİYOR"

"Kendini, cinsiyetini, cinselliğe bakışını yeni yeni tanımaya başlayan birey, böyle bir dönemde söz konusu yayınla istismara açık hale gelmektedir. Ayrıca, bu yayının müstehcen olmasının yanında, homoseksüel çağrışımların yoğun olarak kullanılmasından ötürü, bireyin özellikle cinsel kimliğinin özelliklerini ve keşfetmeye başladığı bu kritik evrelerde ciddi sakıncalar içereceği de değerlendirilmektedir."

"GELİŞİME ZARAR VEREBİLİR"

GALA TV'ye bu klipten dolayı "Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" ilkesine dayanılarak ceza kesildi.