Abone Ol

RTÜK Halk Tv'ye Neden Ceza Yağdırdı?

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Halk TV'ye para ve Sözüm Var isimli programa 5 kez program durdurma cezası verildiğini duyurdu.

RTÜK Halk Tv'ye Neden Ceza Yağdırdı?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşcı, Halk TV'ye verilen cezaları kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaştı. 

Buna göre Sözüm Var programında Diyarbakır Adliyesi'nde bir babaya, oğlunun kemiklerinin torba içinde verilmesi eleştirildiği için kanala 'terörün amaçlarına hizmet edecek' nitelikte yayın yapmak suçlaması yöneltildi. 5 kez program durdurma, yüzde 5 de para cezası verildi. Karar oy çokluğuyla alındı.

 İkinci ceza, gazeteci Ayşenur Arslan ve ekonomist Mustafa Sönmez'in Medya Mahallesi programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçla mücadele yaklaşımını eleştirmeleri nedeniyle verildi. Soylu'nun küçük düşürüldüğü ileri sürüldü, yüzde 3 para cezası kesildi. 

Üçüncü ceza da Sözüm Var programına katılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın 'narko devlet' eleştirisi nedeniyle verildi: Yüzde 3 para cezası.

'HER TÜRLÜ SORGULAMA VE ELEŞTİRİ ARTIK SUÇ SAYILACAK'

Taşcı, cezalara "RTÜK’e göre, iktidarı övmek dışında her türlü sorgulama ve eleştiri artık suç sayılacak. Hedef susturulmuş Türkiye" sözleriyle tepki gösterdi.