Abone Ol

RTÜK Disney+'tan Atatürk dizisiyle ilgili savunma isteyecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus'ın yerli içerik olan “Atatürk“ dizisini yayınlamama kararı almasının ardından kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

RTÜK Disney+'tan Atatürk dizisiyle ilgili savunma isteyecek

“Disney +” isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir.

Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır.

Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum.“

Ne olmuştu?

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye'nin 'Atatürk' dizisinin iptal edilmesini istedi.

Paylaşımda, “Disney Plus’a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun ardından “Recep İvedik 7“, “Kaçış“, “Bursa Bülbülü” gibi birçok içerik, platformdan geçici bir süreliğine kaldırınca ‘Atatürk’ dizisinin de yayınlanmayacağı yönünde düşünceler oluşmuştu.

Ancak Disney Plus Türkiye'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 'Atatürk' dizisinin 29 Ekim'de yayınlanacağı duyurulmuştu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya dair Disney'in yarın açıklama yapacağını duyurdu.

Işık, "Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney'in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak" diye yazdı.