Abone Ol

ROK istihbarat verdi: Fatih Altaylı hakkında devlet içinde hazırlıklar hızlandı

Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Fatih Altaylı ile ilgili bir soruşturmanın sürdüğünü duyurdu. Kütahyalı, "Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler" dedi.

ROK istihbarat verdi: Fatih Altaylı hakkında devlet içinde hazırlıklar hızlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaş yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için "Eline sağlık" yazdığı paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattı.

Ayrıca Altaylı'nın 24 Aralık 2023'te YouTube'da yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan da resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Altaylı'nın, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öne sürüldü.

Bu arada Altaylı'nın, gazeteci Serap Çil'e şiddet uyguladığı iddiaları da yeniden gündeme geldi.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise bütün bu iddia ve soruşturmalarla gündeme gelen Altaylı hakkında bazı iddialar ortaya attı. Kütahyalı, X hesabından bir paylaşım yaparak Altaylı hakkında soruşturma başlatıldığını ve kendisinin de ifadesinin alındığını belirtti. Kütahyalı, paylaşımlarında şunları yazdı: 

"Çok ilginç bir vaziyet var… Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor?

"Fatih Altaylı’nın Serap Çil dosyası raftan indirildi"

Fatih Altaylı bir açıdan DEVLET’in emrindedir. Örn: Metin Gürcan’ın tutuklanmasının zeminini DEVLET’in talimatıyla Altaylı yaptı… Fakat bir açıdan deli bir tiptir. 'Eline sağlık' olayında sınırları aştı. DEVLET’in Müslüman-muhafazakar kanadı Altaylı’nın tutuklanmasını istiyor… Fatih Altaylı’nın Serap Çil dosyası raftan indirildi… Şeyh Sait ve Metin Gürcan olayında DEVLET’in emrini yaptığı için “dokunulmaz” olduğunu düşünüyor Altaylı. Rejim’in Müslüman ve muhafazakar kanadı ise tutuklanmasını istiyor. Bakalım bu Devlet için kavgada kim galip gelecek?"

"Milliyetçi-Muhafazakar kanatta şalterleri attırmış"

"Altaylı’ya bir şeyler olacak ama ne olacak ben de bilmiyorum" ifadelerini kullanan Kütahyalı, "İslam Bayrağı taşıyan dindar amcanın oğlu yaşındaki çocuk tarafından ağzının burnunun kırılması ve bu şiddeti Altaylı’nın övmesi DEVLET içinde Müslüman kanatta, hatta Milliyetçi-Muhafazakar kanatta şalterleri attırmış" dedi.

Medyaradar'da 2021 yılında yayımlanan "Keskin Kalem" imzalı yazıda, gazeteci Fatih Altaylı'nın Habertürk binasında, ilişki yaşadığı iddia edilen Habertürk yazarı Serap Çil’i golf sopasıyla dövdürttüğü iddia edilmişti.

Yazıdan ilgili bölüm şöyle:

"Bir kez daha ben yazıyorum, herkes de buyursun beni kaynak göstersin. 

Gazeteci olan da bu işin peşine düşsün yazsın.

 Altaylı, Habertürk binasında, sevgilisi olan Habertürk yazarı Serap Çil’i golf sopasıyla dövdürttü. HEM DE HABERTÜRK BİNASININ İÇİNDE.

Çil ile ilişkisi ifşa olan Altaylı, kadını susturmak için, o zamanlar sağ kolu olan, Ajans Habertürk genel müdürü Ramazan Kurnaz’a Çil’i dövdürttü. 

Sonra da Çil bana şantaj yapıyor diyerek, FETÖ’cü savcı ve polislerin desteğiyle Çil’i baskı altına aldı. 

O dönem FETÖ’cü yargının yardımıyla Altaylı, Çil’e şantaj suçlamasıyla hüküm giydirdi. 

Kadın yıllardır baskı altında, üzerindeki suçlamanın kalkması için mahkeme mahkeme dolaşıyor."