Abone Ol

Rock Müziğin Sevilen İsmi Batu Akdeniz'den Maskeler Düştü: Küllerimizden Doğuyoruz

Müzik yasaklarını ve sansürü eleştiren animasyon klibiyle rock’n roll’un tüm gücünü kullanan 'Maskeler Düştü' Garaj Müzik etiketiyle 7 Ekim’de dijital müzik platformlarındaki yerini aldı.

Rock Müziğin Sevilen İsmi Batu Akdeniz'den Maskeler Düştü: Küllerimizden Doğuyoruz

Ses rengi ve kalitesiyle, rock müziğin önemli temsilcilerinden biri olma yolunda emin adımlarla hızla ilerleyen Batu Akdeniz, yepyeni bir başlangıç sinyali veren yeni teklisi “Maskeler Düştü” ile yolculuğuna devam ediyor.

'Eksik', 'Yanlış Biriyle Doğru Hikaye' şarkıları Spotify’de 10 milyonu aşan dinlemelere ulaşan Batu Akdeniz, 'Bir Kalbin Çöküşü' albümünde yer alan bazı şarkıları çeşitli sanatçılarla düet yaparak 'Arkadaşlar Arasında' isimli Akustik EP'sinde yeniden yorumlamıştı. Aralarında Pamela ve Koray Candemir'in de bulunduğu isimlerle düet yapan Batu Akdeniz, sahne performansları ve söz/besteleri kendisine ait şarkılarıyla Türkiye’nin en gelecek vadeden rock müzik sanatçılarından biri olarak görülüyor. 

Öyle ki, Asım Can Gündüz belgeselinde kendisine bolca övgüyle yer vermiş,'Dreamer' albümü İngiltere’nin bir radyo programında haftanın albümü seçilmiş ve cover’ları uluslararası düzeyde büyük ilgi görmüştü.

Batu Akdeniz, hızlı ama emin adımlarla yürüdüğü bu yolculuğa, yüksek rock vokalleriyle süsleyerek seslendirdiği yeni teklisi 'Maskeler Düştü' ile devam ediyor. Gücünü Batu'nun eşsiz ses rengi ve güçlü yorumundan alan 'Maskeler Düştü',  küllerinden doğmayı tam anlamıyla bize yaşatan, dinleyeni harekete geçiren bir rock şarkısı.

Sözü ve müziği Batu'ya, prodüksiyonu Sezer Dinç'e ait olan 'Maskeler Düştü', animasyon klibiyle müziğin gücüne işaret ederken, aynı zamanda müzik yasaklarını ve sansürü de eleştiriyor. Rock’n’roll tutkusunu, 'çalarken ve dinlerken hissettiklerim daha önce hissettiğim hiçbir şeye benzemiyor' sözleriyle anlatan Batu Akdeniz, her ay 1 şarkı yayımlayacağı 5 şarkılık yeni yayın sürecinin açılışını 'Maskeler Düştü' ile yaparak hayranlarına uzun süreli bir rock ziyafetinin müjdesini veriyor.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi
Kaynak: Medyafaresi.com