Abone Ol

Rizespor 0-6 Fenerbahçe: Serdar Dursun'dan Hat-trick

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 6-0 mağlup etti

Rizespor 0-6 Fenerbahçe: Serdar Dursun'dan Hat-trick

Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 6-0 mağlup etti ve galibiyet serisini 6 maça yükseltti.

İsmail Kartal, Fenerbahçe'yi şu şu ilk 11'le sahaya çıkardı: Altay, Osayi, Min Jae, Serdar, Ferdi, Crespo, Mert, Zajc, İrfan Can, Serdar Dursun, Rossi

Çaykur Rizespor'da Bülent Korkmaz'ın kadro tercihi ise şu şekildeydi: Gökhan, Gökhan Gönül, Holmen, Ponck, Eren, Baiano, Sabo, Alper, Bolasie, Boyd, Pohjanpalo

Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Miguel Crespo ve ardından Kim Min-Jae'ye eliyle müdahalede bulununan Rizesporlu Fabricio Baiano, direkt kırmızı kart ile oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Rakibinin de eksik kalması ile beraber Fenerbahçe maçın neredeyse tamamında daha etkili oynayan taraf oldu. Sarı lacivertli ekip, 9. dakikada Diego Rossi ve 45+3 ile 45+9'da penaltıdan Serdar Dursun'un attığı goller ile ilk devreyi 3-0 önde tamamladı.

Fenerbahçe ikinci yarıda da topa hakim olan ve rakip kalede baskı kuran taraf oldu. Deplasman ekibi 51'de bir daha Serdar Dursun, 65'te Arda Güler'in pasında Enner Valencia ve 76'da Nazım Sangare ile skoru 0-6'ya getirdi ve maç bu skorla tamamlandı.

Tarihi performans

Fenerbahçe'de Serdar Dursun, Çaykur Rizespor karşısında ikisi penaltıdan olmak üzere kaydettiği üç golle hat-trick yaptı.

İlk yarının son anlarında iki kez penaltıdan ağları havalandıran Serdar Dursun, 51. dakikada ise Arda Güler'in kaleciden dönen kafa topu tamamladı ve maçta üçüncü golünü kaydetti.

Ligin ilk yarısı Arda Güler nda Fenerbahçe'nin, Kadıköy'de Çaykur Rizespor'u 4-0 yendiği maçta da üçleme gerçekleştiren Serdar Dursun, Süper Lig tarihinde bir sezonda aynı takıma karşı iki maçta da hat-trick yapan ilk Fenerbahçeli futbolcu oldu.

Süper Lig'de daha önce bir sezonda aynı takıma hat-trick yapan isim Serkan Aykut olmuştu. Serkan Aykut, 1999-2000 sezonunda Samsunspor formasıyla Kocaelispor karşısında iki maçta da hat-trick yapmıştı.

Böylelikle Fenerbahçe puanını 65'e çıkardı. Rizespor ise 30 puanla küme düşme hattında kaldı.