Abone Ol

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma?

Rihanna, kısa film tadındaki ‘Bitch Better Have My Money’ (BBHMM) şarkısının video klibini yayınladı. 

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma?

Dazed yazarı Thomas Gorton, klibi baştan sona izleyerek RiRi'nin göz kırptığı filmleri tespit etti.

Rihanna’nın Megaforce ile yönetmen koltuğunda oturduğu BBHMM, aslında içinde gerçek bir hikayeyi de anlatıyor. Rihanna, 2012’de kendisine kötü finansal tavsiyeler vererek 9 milyon dolar kaybetmesine neden olan muhasebecisine karşı dava açmış ve kazanmıştı.

Tamı tamına 7 dakikalık video klip, aslında internet kurallarına ters. Rihanna’nın hatırı olmasa kimse oturup baştan sona bu kadar uzun bir videoyu izlemez açıkcası. Sonundaki Mads Mikkelsen sürprizi ise boşa giderdi.

İşte Rihanna'nın gazabından korkmaya sebep olacak klipteki film göndermeleri:

CARRIE

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma? - Resim: 1

Rihanna saçları ve kanlar içindeki yüzü ile şüphesiz Brian de Palma’nın sinemaya uyarladığı telekinetik mezuniyet ‘kraliçesi’ Carrie’den başkası değil.

THE DOOM GENERATION

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma? - Resim: 2
Gregg Araki’nin 1995 yapımı filminde, 3 karakter polisten kaçmak için neon renklerinde bir otel odasında saklanıyordu. Rihanna ve arkadaşları ise yine benzer bir odada ama eğlenmek için vakit geçiriyor.

INDICENT PROPOSAL

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma? - Resim: 3

Ahlaksız teklif! Klibin sonunda Rihanna’yı kanlar içinde para dolu bir sandığın içine tüm umursamazlığıyla yatmış görüyoruz. Bir başka milyon dolarların içinde yatan karakterimiz ise Indicent Proposal fiminde zengin bir adamla, bir geceliğine birlikte olan Demi Moore.

THELMA AND LOUISE

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma? - Resim: 4

Olayların ve arabanın benzerliği ‘bu bir Thelma and Louise’e gönderme’ diye bağırıyor adeta.

BOOGIE NIGHTS

BBHMM’de bolca para ve havuzda ölü bir sarışın kadın görüyoruz. Bir de Boogie Nights’a bakalım: bolca para ve havuzdan çıkarılan ölü bir sarışın kadın.

FASTER PUSSYCAT! KILL! KILL!

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma? - Resim: 5

Russ Meyer’ın filminde bir kadını arabalarının arkasına bağlayarak çölde sürükleyen bu kadınlar ‘çetesi', cesaretleri ve vahşilikleriyle Rihanna ve ekibinin ilham kaynağı.

WEEKEND AT BERNIE’S

Rihanna'nın klibi hangi filmlerden çakma? - Resim: 6

Ölü patronlarının evinde verdikleri parti boyunca herkese patronlarının yaşadığını kanıtlamaya çalışan bu iki adamın çabası Rihanna’nın gözünden kaçmamış. Polisin yaklaştığını gören ekip, o ‘hissiz’ eli sallamayı ihmal etmiyor.