Abone Ol

Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kavcıoğlu Kapışmasının Ardından Neler Yaşandı

Gazeteci Deniz Zeyrek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun faiz açıklamaları gündem olan toplantının basına kapalı bölümünde neler konuşulduğunu açıkladı.

Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kavcıoğlu Kapışmasının Ardından Neler Yaşandı

GündemKavcıoğlu ile Hisarcıklıoğlu’nun faiz atışması yaşadığı toplantının basına kapalı bölümünde ne konuşuldu?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun faiz açıklamaları gündem olan toplantının basına kapalı bölümünde neler konuşulduğunu yazdı.

Zeyrek, “Orada söz alan bir sektör temsilcisi sözlerine ‘Sayın Başkan konuşmanız çok iyiydi. Hayranlıkla dinledim’ diye başlamış. Bu sözler herhalde Kavcıoğlu'nun gururunu okşamıştır. Son zamanlarda hep hedef tahtasındayken bir sektör temsilcisinin sizin konuşmanızdan övgüyle söz etmesi hoşunuza gider elbet. Ancak o sektör temsilcisi güzel başladığı sözleri şöyle sürdürmüş: ‘Ancak, sizi dinlerken kürsüde konuşanın Türkiye'nin değil de bir Avrupa ülkesinin Merkez Bankası Başkanı olduğunu sandım. Türkiye'yi güllük gülistanlık bir Avrupa ülkesi gibi anlattınız.’ Herhalde ilk bölümün aksine bu ikinci bölüm Kavcıoğlu'nun canını hayli sıkmıştır. Bir sektör temsilcisi, ülkenin Merkez Bankası'nın başkanının ülke gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu herhalde daha iyi anlatamazdı” diye yazdı.