Abone Ol

Rıdvan'ın kirli çamaşırları! Hem karısını hem sevgilisini dinletmiş!

Dün gözaltına alınmasıyla şok etkisi yaratan Rıdvan Dilmen bugün serbest bırakıldı ancak soruşturmayla birlikte ilginç bir iddia ortaya atıldı

Rıdvan'ın kirli çamaşırları! Hem karısını hem sevgilisini...

Kıskananlara telekulak hizmeti veren çete çökertildi. Rıdvan Dilmen'in de çeteye eşini ve sevgilisini dinlettiği anlaşıldı

TARİFE, 10 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Reklam ajansı adı altında çalışan 'özel telekulak' çetesine baskın yapıldı, 31 kişi gözaltına alındı. 10 bin liradan başlayan ücret karşılığında telefonları dinleyen çete üyeleri ile onlara para karşılığı hizmet veren bir GSM şirketinin bazı yönetici ve çalışanları da gözaltında.

RIDVAN'A 15 YIL HAPİS İSTENEBİLİR

Rıdvan Dilmen'in, eşi ile kadın spor yazarı N.Y.'yi dinlettiği öğrenildi. Dilmen, N.Y.'nin tüm telefonlarının dökümünü aldı. Dosyada antrenör Abdullah Avcı'yla görüşme de var. Dilmen'e 15 yıl hapis istenebilir.

Telekulak çetesine 'Şeytan' karıştı!

İstanbul Polisi'nin bir ihbar üzerine başlattığı araştırmada, "Şeytan" lakaplı eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, gazeteci sevgilisi N.Y. ile eşi Ayşe Nur Dilmen'in telefonlarını, emekli ve görevden atılan polislerden oluşan bir çeteye dinlettirdiği ortaya çıktı. Dilmen'in eski gol kralı Tanju Çolak'a ait kayıtları da aldığı bildirildi. Bir GSM operatörünün üst düzey yöneticisi ve çalışanı ile işbirliği yapan çetenin, büyük paralar karşılığı zengin ve ünlü kişilere "telekulak hizmeti" sunduğu belirlendi. Polis, Dilmen'in de aralarında bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine başlattığı araştırmaları sonucunda, kendisini bazen İstihbarat elemanı, bazen de bir GSM operatöründe üst düzey yönetici olarak tanıtan Mehmet Yanık'ın, Zafer Çalışkan ile meslekten ihraç edilen eski komiser Ahmet Akan, emekli polis memurları Ahmet Çınar, Yılmaz Mehmetoğlu ve polis memuru Osman Özakşehir ile Reka Reklam adı altında bir danışmanlık şirketi kurduğunu belirledi.

PARAVAN AJANS

Takibi geliştiren polis, danışmanlık hizmeti verdiği ileri sürülen Reka Reklam'ın bazı işadamları ile spor camiasının ünlü isimlerine 'telekulak' hizmeti verdiğini tespit etti. Yanık'ın liderliğini, Çalışkan'ın ise yardımcılığını yaptığı çetenin, bir GSM operatörünün bilgi işlem bölümünde çalışan Fatih Bilir ve üst düzey yöneticisi Ulaş Öztürk ile işbirliği yaptığı da tespit edildi. Çete, kendilerinden şüphe duydukları eşleri ya da sevgililerinin telefon kayıtlarını isteyen ünlü isimlere, bu dökümleri iki GSM görevlisinin yardımıyla büyük paralar karşılığında temin etti. Ayrıca yine takip edilmesi istenilenler, adım adım izlenerek fotoğraflandırıldı ve telefonları kayda alındı. Çeteden telefon kaydı ve dinleme isteyenler arasında spor yorumcusu "Şeytan" lakaplı Rıdvan Dilmen, Kütahya Güral Porselen'in sahibi Rıza Güral'ın oğlu Erol Güral, Florya Kaşıbeyaz Restoran'ın sahibi Ahmet Kaşıbeyaz, Çeşme Sheraton Oteli'nin ortaklarından Adil Dilek gibi ünlü isimlerin olduğu da ortaya çıktı. Dilmen'in sevgilisi spor yazarı N.Y. ile arkadaşı Tanju Çolak'ın telefon kayıtlarını da aldırdığı, Erol Güral'ın boşanma aşamasında olduğu eşi M.T.G.'yi avukatı S.T.A. ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle takip ettirip dinlettirdiği tespit edildi. Gece gündüz iz süren polis, dün sabah 'şafak' vaktinde operasyon için düğmeye bastı. İstanbul, İzmir, Antalya ve Kütahya'da eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, çete lideri Mehmet Yanık, yardımcısı Zafer Çalışkan, eski komiser Ahmet Akan, emekli polis memurları Ahmet Çınar, Yılmaz Mehmetoğlu ve polis memuru Osman Özakşehir ile Ulaş Öztürk, Fatih Bilir, Adil Dilek, Ahmet Kaşıbeyaz, Erol Güral ve Rıdvan Dilmen'in de aralarında bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı. Olayda 150 müşteki olduğu, şüpheli sayısının ise 55'i bulacağı bildirildi.

EVİNDEN ALINDI

Sarıyer'deki evinden sabah erken saatlerde gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen eski ünlü futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in telekulak çetesiyle yolları, spor yazarı olan sevgilisi N.Y.'nin kendi şirketine kayıtlı cep telefonundan kimlerle konuştuğunu bilmek istemesiyle kesişti.
Rıdvan Dilmen, 2008 yılında çete lideri Mehmet Yanık aracılığıyla bir GSM operatörünün bilgi işlem sorumlusu Fatih Bilir'den N.Y'nin telefon dökümlerini aldı.

Rıdvan Dilmen dedikodusunu yapan kişileri de dinletmiş

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in sevgilisinin dışında çete liderine 3 adet telefon numarası vererek bu telefon numaraları arasında görüşme veya mesajlaşma olup olmadığının belirlenmesini istediği de ileri sürüldü. Rıdvan'ın bu isteğinin kısa sürede çete üyeleri tarafından yerine getirildiği ve bu yönde hazırlanan raporun kendisine iletildiği de belirlendi. Çete liderinin görüşme içeriğiyle ilgili olarak Rıdvan'a "Valla dedikodu seni de çekiştiriyorlar senin hakkında bi şeyler konuşuyorlar" dediği, Rıdvan Dilmen'in de cevaben, "Kötü bir şey söylüyorlar mı?" diye sorduğu teknik takibe takıldı.
Antrenör Avcı'nın kayıtları da çıktı  Dilmen, sevgilisinin ağabeyi, babası ve annesinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü antrenörü Abdullah Avcı ile sevgilisiyle irtibatlı olduğu belirtilen bir gazetenin spor müdür yardımcısı Fuat Ercan, spor muhabiri Alper Hamitoğlu, Hülya Haraç ve Sevinç Çiftçi'nin de telefon dökümlerini temin etmiş.

GSM operatörü: Birkaç çalışanla ilgili

OPERASYONDA adı geçen şirket ise soruşturmanın birkaç çalışanla ilgili yürütüldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada, "Konunun şirketle ilgili olmadığı belirtilmiş, ancak şahısların işyerlerindeki çalışma ortamlarında bilgi toplama amaçlı arama yapılmıştır" denildi.

Tanju da nasibini aldı!

DİLMEN ayrıca, eski gol kralı Tanju Çolak'ın telefon kayıtlarını da aynı çete aracılığıyla aldı.  İddiaya göre Çolak, Dilmen'in N.Y. ile aşk yaşamasından rahatsız oldu. Samimiyetleri doğrultusunda da bir sohbet ortamında bunu dile getirdi. Bu sohbeti N.Y. duyarak, Tanju Çolak'a 'Neden böyle konuştun?' diye sitem etti. Çolak da Dilmen'i arayarak aralarında geçen konuşmayı N.Y.'ye anlatmasından dolayı kızdı.
Bunun üzerine Dilmen, Tanju Çolak'ın söylediklerini N.Y.'ye ispat etmek için, yakın arkadaşının telefon kayıtlarını da aldı.

Kral, müşteki olarak ifade verdi

ÇETEYE yönelik operasyonun başlamasından yaklaşık 3 saat sonra ise eski futbolcu Tanju Çolak, İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'ne geldi.Müşteki olarak ifade veren Çolak, gazetecilere, "08.30'da beni aradılar. Gelip ifade verdim. Benimtelefonlarımı dinlemişler. Mağdur olarak geldim. Şikâyetçi misiniz dediler. Şikâyetçi oldum. Bu olay futbolla, şikeyle alakalı değil. Gizlilik kararı var konuşamıyorum" dedi. Çolak basın mensuplarının "Rıdvan'dan şikâyetçi oldunuz mu?" sorusuna ise "Rıdvan benim arkadaşım. Şikâyetçi olmadım. Ben buraya geldiğimde Rıdvan'ın olduğunu bilmiyordum. Öğrenince Rıdvan'a avukatımı gönderdim" diye cevap verdi.

Habertürk