Abone Ol

Reza, mafyanın avukatıyla 60 milyon dolara anlaşmış

ABD'de önceki gün yargıç karşısına çıkan Zarrab'ın avukatının yaptığı savunma dikkat çekti. Bugüne dek birçok kirli ismi savunduğu için adı ‘mafya avukatı'na çıkan Brafman'ın Zarrab'tan 60 milyon dolar alacağı öne sürüldü...

Reza, mafyanın avukatıyla 60 milyon dolara anlaşmış

ABD'de ‘kara para aklama', ‘dolandırıcılık' ve ‘İran'a yönelik ambargoları delme” suçlamalarıyla yargılanan 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab, önceki gün kefalet talebinin değerlendirildiği duruşma için yargıç karşısına çıktı. Duruşmada Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, yaklaşık 1 saat süren bir savunma yaptı. Brafman, el hareketleri, jestler, mimikler ve ağdalı cümlelerle süslediği savunmasında, Zarrab'ın ev hapsine alınması için yargıcı ikna etmeye çalıştı. Yargıcın önceki gün vermesi beklenen kararı 7 Haziran'a ertelemesi de avukatın bu performansına bağlandı.

67 yaşındaki Brafman, ABD'de oldukça ünlü bir hukukçu. 30 yaşından beri sürdürdüğü mesleğinde bugüne kadar birçok mafya babası, uyuşturucu çetesi lideri ve ünlü ismi savundu. Bu nedenle adı “Mafya avukatı”na çıktı. Brafman'ın Zarrab'ı savunmak için de oldukça iyi bir sözleşmeye imza attığı öne sürüldü. Haberdar isimli internet sitesinin iddiasına göre, ünlü avukat Zarrab'ın davasında bir yıl için 60 milyon dolar alacak. Dava sürecinde çıkacak kararlara göre, bu miktara ‘bonuslar' da eklenecek. Örneğin Zarrab hakkında ev hapsi kararı ya da başka bir olumlu hüküm çıkarsa Brafman'ın geliri milyonlarca dolar daha artacak.

İKİ KEZ EN İYİ AVUKAT SEÇİLDİ
1997 ve 2005'te New York'un en iyi ceza avukatı seçilen Brafman, cinsel taciz iddiasıyla yargılanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın savunmasını da üstlenmişti. Bunun dışında çocuk tacizinden yargılanan sanatçı Michael Jackson, siyasetçi Carl Kruger, rap yıldızı Jay-Z, hip hop yıldızı Sean Combs, sporcu Plaxico Burress, gece kulübü işletmecisi Peter Gatien, 16 yaşında cinayet işleyen bebek yüzlü katil olarak bilinen Daphne Abdela, Gambino mafya ailesinden Sammy Gravano, kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkaran girişimci Martin Shkreli gibi çok sayıda tanınmış kişinin avukatlığını yaptı.

Ebru Gündeş, bir kaçağın eşi olarak anılmak istemez
NEW York'ta önceki gün yapılan duruşmada Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, müvekkilinin 50 milyon dolarlık kefalet karşılığında ev hapsine alınmasını istedi. Brafman, Zarrab'ın kirasını ödeyip Manhattan'da bir binanın 15'inci katında ev tuttuğunu, mahkemenin de getirebileceği ek şartlar doğrultusunda güvenliğinin en iyi şekilde sağlanacağını söyledi. Brafman, müvekkilinin güvenliğinin eksiksiz 24 saat süreceği vaadinde bulundu. Zarrab'ın kaçmayacağını savunan Brafman, 33 yaşında olan müvekkilinin mutlu bir aile yaşantısı olduğunu söyledi. Brafman, 5 yaşında bir kızı olan müvekkilinin tanınmış bir uluslararası şarkıcı olan Ebru Gündeş ile evli olduğunu, kaçak yaşayıp bu mutluluğu feda etmeyeceğini belirtti. “Sanatçı Gündeş bir kaçağın eşi olarak anılmak istemez. Zarrab, burada yargı sürecinde kalıp aklanmak istiyor” dedi.

Savcı, Zarrab'ın ev hapsine alınmasına bu sözlerle karşı çıktı
‘Sürekli yalan söylüyor'
19 Mart'tan beri ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın önceki gün yapılan duruşmasına, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara katılmadı. Onun yerine Zarrab hakkındaki iddiaları, yardımcısı Michael Lockard mahkemeye sundu. Zarrab'ın avukatının ‘kefaletle bırakılması ve ev hapsine alınması' talebine kesinlikle karşı çıkan Lockard, “Sürekli yalan söylüyor. Uluslararası bağlantılarını kullanarak çok rahat bir şekilde bazı ülkelere kaçmak için girişimlerde bulunabilir. Kaçarsa geri getiremeyiz” diye konuştu. Lockard, “Ev hapsine alınacağı yerde bulunacak silahlı güvenlik görevlileri New York halkı için büyük tehdit oluşturur. Nedeni, Zarrab'ın şaibeli uluslararası bağlantıları ve ciddi kaçma riski taşıması. Kaçmaya çabalayan Sarraf'ı engellemeye çalışan güvenlik görevlileri çevredeki kişilerin hayatını tehlikeye atabilir. Güvenlik görevlilerinin silahlarından çıkan mermilerle New York halkı zarar görebilir” dedi.

sözcü