Abone Ol

Reuters'in Beyaz Saray ekibine Türk gazeteci!

Reuters’ın Beyaz Saray ekibine katılan Hümeyra Pamuk, ajansın daimi Beyaz Saray muhabirliği görevine getirilen ilk Türk gazeteci oldu; gazeteci Güldenay Sonumut da gelişmeyi sosyal medya hesabından “Çok gurur verici” sözleriyle duyurdu.

Reuters'in Beyaz Saray ekibine Türk gazeteci!

Reuters’ın Beyaz Saray ve ulusal güvenlik haber takımlarında yaptığı yeni görevlendirmeler kapsamında Türk gazeteci Hümeyra Pamuk, ajansın daimi Beyaz Saray muhabirliği görevine getirilen ilk Türk gazeteci oldu.

Gazeteci Güldenay Sonumut da sosyal medya paylaşımında, Reuters’ın Daimi Beyaz Saray muhabirliği görevine getirilen ilk Türk gazetecinin Hümeyra Pamuk olduğunu belirterek, “Seni candan kutluyorum. Çok gurur verici. Güzel haberlere hasretiz. Tebrikler canım” ifadeleriyle Pamuk’u tebrik etti.

Washington merkezli görevini uzun süredir sürdüren Hümeyra Pamuk, Reuters’ta kıdemli dış politika muhabiri olarak ABD Dışişleri Bakanlığını takip etti ve ABD dışişleri bakanlarıyla çok sayıda yurt dışı ziyareti izledi. Reuters’taki biyografisine göre Pamuk, yaklaşık yirmi yılı aşkın kariyeri boyunca Londra, Dubai, Kahire ve Türkiye’de görev yaptı; Arap Baharı, Suriye iç savaşı, Türkiye’deki seçimler ve güneydoğudaki gelişmeler dahil çok sayıda kritik başlıkta haber üretti.

 

Pamuk’un eğitim geçmişi de uluslararası ilişkiler alanına dayanıyor. Koç Üniversitesi'nin mezun profiline göre Hümeyra Pamuk, üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Reuters biyografisinde ayrıca Pamuk’un 2017 yılında Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulundaki Knight-Bagehot burs programına kabul edildiği bilgisi yer alıyor.

Reuters’ın son görevlendirmesiyle birlikte Hümeyra Pamuk’un, ABD yönetiminin dış politika kararlarının merkezinde yer alan Beyaz Saray’dan daha yoğun biçimde haber geçmesi bekleniyor. Atama, uluslararası medya kuruluşlarında görev yapan Türk gazeteciler açısından da dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.