Abone Ol

Restoran ve Kafelerin Kapanış Saatleri Değişiyor

TURVİD Başkanı Kaya Demirer, 1 Haziran itibariyle restoranların açık alanlarda saat 24:00’a kadar hizmet verebileceğine ilişkin duyum aldıklarını ifade etti.

Restoran ve Kafelerin Kapanış Saatleri Değişiyor

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, 1 Haziran'da Türkiye genelinde kademeli açılma beklentisi hakkında Bloomberg HT’ye konuştu.

“AÇIK ALANLARDA SAAT 24’DE KADAR”


ADVERTISING



Demirer, kademeli açılma beklentisine dair yaptığı değerlendirmede, restoranların açık alanlarda saat 24:00'a kadar hizmet verebileceği duyumunu aldıklarını söyledi. Demirer ayrıca, 1 Haziran'dan itibaren hafta sonu yasağının da kalkmasını beklediklerini dile getirdi.

“20 YAŞ ÜSTÜ AŞIYLA SEYAHAT ENGELİ KALKABİLİR”

20 yaş üzerinin aşılanmasıyla 1 Temmuz sonrası kapalı alanların açılabileceğini belirten Demirer, aşılamalardan sonra seyahat engellerinin kalkması için bir engelin kalmayacağını söyledi.

“DEVLETTEN SÜBVANSİYON TALEP EDİYORUZ”

İşletmelerin açılmasının ardından faaliyetlerinin devam edebilmesi için uygun maliyetli kredilerin başlangıçla çok önemli olacağını vurgulayan Demirer, devletten tek haneli faiz ile yüzde 17.5 arasındaki farkın sübvansiyonunu talep ettiklerini belirtti.