Abone Ol

Rektöre kasetli tuzakta şok iddia!

AKDENİZ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz görüntülerini çekip, bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan üniversite personeli 4 kişinin sorgusunda ilginç detaylar ortaya çıktı.

Rektöre kasetli tuzakta şok iddia!

Geçen haziran ayında 'paralel yapı'nın, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılanmak için dönemin Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin genç bir kadınla görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edildi. Bu iddialarla ilgili soruşturma sürerken, 12 Kasım'da Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle, görev süresinin bitimine 6 ay kala YÖK tarafından görevden alındı. AÜ Rektörlüğü'ne 2008 yılında atanan ve 7 yıldır bu görevi sürdüren 57 yaşındaki Prof. Dr. Kurtcephe'nin yerine, AÜ Hastanesi eski başhekimi ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal vekaleten atandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Prof. Dr. Kurtcephe'nin uygunsuz görüntülerinin elde edilmesine yönelik soruşturma kapsamında 15 Aralık sabahı operasyon başlattı. Prof. Dr. Kurtcephe'nin görüntülerinde yer alan ve memur kadrosuna atanan kadın S.A. ile buluşmaya lojmanında aracılık yapan AÜ Döner Sermaye İşletme Müdüresi H.D., AÜ Antalya Devlet Konservatuvarı Yüksekokul Sekreteri H.G. ve Ziraat Fakültesi Budama Bölümü'nde görevli S.D., görevleri başında gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise görüntülerin çekildiği kameranın yanı sıra, sinyal kesici jammer cihazı ele geçirildi.

AMAÇ REKTÖRLÜĞÜ BIRAKTIRTMAK

4 gündür gözaltında tutulan 4 şüphelinin sorguları tamamlandı. Sorguda, ilginç detaylar da ortaya çıktı. Lojmanda oturan H.D.'nin buluşmayı organize ettiği, kameranın nereye yerleştirileceğini, S.A.'nın nerede oturmasına kadar detayları planladığı kaydedildi. Kasetli tuzakla Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin rektörlüğü bıraktırılmasının hedeflendiği belirtildi. Ayrıca olayın kamuoyuna yansımasıyla H.D.'nin, görüntüleri almakta kullanılan kamera ile jammer'i bir arkadaşının evine götürdüğü belirlendi.

'Örgüt kurmak, örgüte üye olmak, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri izinsiz alıp yaymak' suçlamasıyla haklarında işlem yapılan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)