Abone Ol

Rekor Kıran Benzin Fiyatları Joe Biden'in Kabusu Oldu!

ABD'de benzin fiyatları tarihinde ilk defa 5 doların üzerine çıkarak rekor kırdı.

Rekor Kıran Benzin Fiyatları Joe Biden'in Kabusu Oldu!

ABD'de ortalama benzin fiyatları Cumartesi günü tarihinde ilk defa 5 doların üzerine çıkarak rekor kırdı. Bu durumun Kasım'da ara seçime gidecek olan ülkede, halihazırda ABD Kongresi’nde ufak bir farkla öne geçen Joe Biden ve Demokrat milletvekilleri için büyük bir sorun olduğu ifade edildi.

Benzin fiyatlarında böylesi görülmemişti! Seçim öncesi kabusları oldu…

Benzin fiyatlarındaki artış sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın da gündeminde yer alıyor. ABD’de yükselen enflasyonun başlıca sebeplerinden görülen yakıt fiyatları yükselişine devam ederek Cumartesi günü tarihinde ilk defa 5 doların üzerine çıktı.

Amerikan Otomotiv Birliği’nin (AAA) verileri kurşunsuz benzin ülke ortalamasının 11 Haziran’da 4,986 dolardan 5,004 dolara çıktığını gösterdi. Benzin fiyatları, Kasım’da yapılacak ara seçimler öncesi ABD Kongresi’nde ufak bir farkla öne geçen Joe Biden ve Demokrat milletvekilleri için önemli bir soruna dönüşmüş durumda.

ÖNLEMLER ETKİSİZ KALDI

Biden daha önce fiyatları aşağı çekmek için ABD stratejik rezervlerinden rekor seviyelerde petrolü piyasaya sürmek ve başlıca OPEC ülkelerine üretimi artırmaları için telkinde bulunmak gibi birçok yola başvurmuştu. Ancak toparlanmaya başlayan küresel talep, başlıca petrol üreticilerinden Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve rafineri kapasitelerindeki sıkışmalar gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle bu önlemler etkisiz kalmış ve yakıt fiyatları artmaya devam etmişti.

27 TL'ye dayandı! Dünyadaki enerji krizi sonrası otomobil sahiplerini üzecek haberi açıkladı

Yine de ekonomistler, fiyatların belirli bir süre 5 doların üzerinde kalması durumunda talebin düşmesini bekliyorlar. Kpler Kıdemli Ekonomisti Reid L’Anson, “5 dolar seviyesi benzinde çok büyük bir talep düşüşünü göreceğimiz nokta olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Enerji Bakanlığı’nın verilerine göre mevcut fiyat seviyesi enflasyondan arındırıldığında 2008’de görülen zirve noktasının hala yüzde 8 altında.