Abone Ol

Reisçiler'e Sert Tepki: Hangi Cüretle Erdoğan’a Karşı Geliyorlar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve sözcüsü Akif Beki, Karar gazetesindeki bugünkü köşesinde yandaş medyayı Erdoğan’ın sözlerine sahip çıkmamakla suçlayarak sert açıklamalarda bulundu.

Reisçiler'e Sert Tepki: Hangi Cüretle Erdoğan’a Karşı Geliyorlar?

Erdoğan’ın dere yataklarını imara açma ve dikey mimari konusundaki yakınmaları karşısında en hızlı iktidar fedailerinin, en ateşçi reişçilerin bile Fatih Altaylı kadar olamadığını kaydeden Beki, “Onca iktidara yardımcı gazeteci arasından biri de çıkıp şunu sormadı:

Kim bunlar, hangi cüretle Erdoğan’a karşı geliyorlar, laf dinlememek hadlerine mi, yoksa bir dış merkezden mi emir alıyorlar, ‘Erdoğansız Türkiye’ projesinin maşası değillerse dertleri ne? İktidara kumpas kurmak, milli iradeyi etkisiz ve başarısız göstermek gibi ajanlık ve beşinci kol faaliyetlerinden soruşturulmaları gerekmez miydi?”

Gerçekgündem.com'un haberine göre, Fatih Altaylı’nın, Erdoğan’a, dere yataklarının imara açılması ve dikey mimari konusundaki sözlerini dinlemeyen belediye başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atama çağrısı yaptığı yazısına işaret eden Beki, “Yerden göğe haklı! Çarpık yapılaşmaya müsaade eden, sebep olan, göz yuman yetkililerin yanına kalmamalı.

Görevi kötüye kullanmaktan, imar yolsuzluklarından yahut yıkımlardaki ihmal ve kusurlarından dolayı hesap sorulmasa bile...Bari Cumhurbaşkanı’nı dinlememekten mutlaka hesap sorulmalı. Gökdelenlere, göktırmalayan da denir. Ama hiçbiri hızlı, ateşli reisçilerin bu sessizliği kadar göz ve kulak tırmalamıyor, haberleri olsun” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Kanal 7’de katıldığı programda “Belediye başkanlığımdan beri söylemişimdir; sakın ha dere yatağına konut yapmayın, sakın ha dikey mimariye tevessül etmeyin, aşırı yüksek binalar yapmayın…” demiş, Fatih Altaylı da, “Madem öyle o belediye başkanlarını dava edin, görevden alın” diye yazmıştı.