Abone Ol

Refah Sınır Kapısı açıldı: Yardım taşıyan 20 TIR Gazze'ye girdi

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın yerel saatle 10.00’da açılacağını duyurdu. 20 tır Gazze'ye yardım götürdü. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Mısır'dan Gazze'ye yardım taşıyan 20 kamyonun kuşatma altındaki bölgenin güney kesimine gideceğini söyledi.

Refah Sınır Kapısı açıldı: Yardım taşıyan 20 TIR Gazze'ye girdi

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı bugün açıldı.

İsrail'in, bir haftayı aşkın süredir Gazze'yi abluka almasından bu yana Gazze'nin güneyine ilk kez yardım TIR'ları sevk edildi.

Filistinli bir sınır yetkilisi, Kudüs'teki ABD büyükelçiliğinin de söylediği gibi Refah Sınır Kapısı'nın bu sabah açıldığını doğruladı.

İLK YARDIM TIRLARI GİRİŞ YAPTI

Mısır televizyonu Refah sınır kapısından Gazze'ye giren yardım kamyonlarının canlı görüntülerini yayınladı.

Hamas'ın medya ofisi, yardım konvoyunun ilaç, tıbbi malzeme ve sınırlı miktarda gıda taşıyan 20 kamyondan oluştuğunu söyledi.

Hamas, kamyonlar dolusu yardımın "Gazze'deki feci tıbbi koşulları değiştirmeyeceğini" söyledi.

Anlaşma uyarınca bugün sadece 20 kamyonun geçişine izin verilecek ve bunların tamamı Mısır Kızılay'ından Filistin Kızılay'ına gönderilecek. Bir BM yetkilisi bir sonraki konvoyun geçişine Pazartesi gününe kadar izin verilmeyebileceğini söyledi.

İsrail hükümeti daha fazla sevkiyata izin vermeden önce yardım sevkiyatlarının Hamas tarafından ele geçirilmediğine ya da yönlendirilmediğine dair kanıt görmek istiyor.