Abone Ol

Reddit Tayfası Pes Etmiyor: Gamestop Hisselerinde Kritik Tarih

Şu an borsada hisse değeri inişli çıkışlı devam ederken, Reddit tayfası pes etmeyerek, hafta sonu olacakları bekliyorlar.

Reddit Tayfası Pes Etmiyor: Gamestop Hisselerinde Kritik Tarih

İşte Belemir Çelebi'nin O Yazısı

Amerika Borsasındaki hisse inatlaşması hala devam ediyor. Genç yatırımcılar pes etmeyerek, borsada yaşanan dalgalanmalara inat, zenginlere kafa tutmaya devam ediyorlar.

Elon Musk’ın hafta içi attığı Tweet sayesinde, hisse değeri 460 dolara kadar yükseldi. Borsa olaylarında insanları hisse almaya teşvik etmek yasak olduğu için, Elon Musk Reddit tayfasına verdiği desteği Twitter hesabından paylaştığı Reddit linki ile gösterdi. Tabii hisse değerleri ciddi şekilde yükseldi.

Reddit Tayfası Pes Etmiyor: Gamestop Hisselerinde Kritik Tarih - Resim: 1

Şu an borsada hisse değeri inişli çıkışlı  devam ederken, Reddit tayfası pes etmeyerek, hafta sonu olacakları bekliyorlar.

Forumlarda dönen dedikodulara göre, zenginlerin Gamestop şirketine 600 milyon dolar yatırım yapacakları konuşuluyor. Gerçekten böyle bir durum olursa, Borsada neler olabileceğini kimse tahmin edemez. Gerçekten tarihi bir olaya tanıklık edebiliriz.

Reddit Tayfası Pes Etmiyor: Gamestop Hisselerinde Kritik Tarih - Resim: 2

Öte yandan 40 dolara hisse almak enayiliktir diyerek, gençlerle dalga geçen Amerikalı yatırım yönetim şirketi ‘Citron Research’ konuyla alakalı bugün basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdiler. Kendi resmi açıklamalarına göre 1,1 milyar dolar zarara uğramışlar.

Bütün bunlar olurken ve herkes borsaya kilitlenmişken, asıl ilginç olan şey, Reddit forumunda ‘deepfuckingvalue’ isimli bir genç bir yıl önce Gamestop’un borsa olayını tahmin edip, 50.000 dolar yatırım yapmış. O zamanlar bu genç bunları söylerken herkes dalga geçmiş. Bu öngörüsü sayesinde, şu an yatırımın bir kısmını satarak, 13 milyon dolar kazanmış.

Reddit Tayfası Pes Etmiyor: Gamestop Hisselerinde Kritik Tarih - Resim: 3

Bu genç hisselerin bir kısmını satmış olsada, hala 33 milyon dolar değerinde hisseleri olduğunu açıkladı.

Herkes bu gencin kim olduğunu merak ederken, büyük yatırımcılar peşine düştüğü konuşuluyor.

Şimdi bütün herkes hafta sonu olacakları odaklandı çünkü ‘short’ dediğimiz borsada kısa sürede fiyatının düşeceğini varsayarak, hisseyi ödünç alıp satma olayının tarihi geldiği konuşuluyor.

Son günlerdeki borsa dalgalanmasıda bunun göstergesi oldu alsında çünkü zenginler ‘short squeeze’ dediğimiz olayı yaparak, zarardan dönmeye çalıştılar. Bu arada short squeeze dediğimiz durum, açıktan satanların hisseleri geri alırken karşılıklı rekabet durumu yaratmak gibi bir şey.

Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak ama hisse değerinin bu kadar dalgalanması, zenginlerin elleri ayakları birbirine karıştığının göstergesi..