Abone Ol

Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na: Seviyemde değilsin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrasya İslam Şurası'nda konuştu. Erdoğan, İbadi'ye sert sözlerle yanıt verdi

Erdoğan konuşmasında, " Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin,Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil..." dedi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* 15 Temmuz'u farklı kılan husus kendilerini dini bir cemaat, liderlerini sözümona mehdi gibi görüyor olmalarıdır.

* Ülkemizin önde gelen alimlerini bir araya getiren din şurasında önemli tespitler yapılmıştır. FETÖ'nün ir cemaat ya da dini bir kurum olmadığı konusunda hem fikir olmuştur. Şaibeli kaynakları olan gizli yapısı nedeniyle gerçek yüzü görünmeyen fitne harekatıdır.

* Özgürlük ortamı bu örgüt tarafından alabildiğince istismar edilmiştir. Öne çıkan bu örgüt sadece kendi hegımanyasını kurmak için çalışmıştır. İslamdünyası sadece terörizm saldırısı altında acı çekmekle kalmıyor, hem bölünmeye çalışıyor, hem de ağır ithamların hedefi oluyor.

* Mezhepçilik fitnesi İslam dünyasına müdahalelere kapı açıyor.  İslam'ın tüm sahih yorumları benim için hürmete layıktır.

YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR AMA SÖYLEYECEĞİM...

* Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de hatta bir dönem Türkiye'de aynı oyun oynandı. Benim yanlış anlamalar vs olabilir, yine de söyleyeceğim. Ama benim Sunnilik diye Şiilik diye bir dinimi yoktur.  Benim dinim sünilik değildir, benim dinim İslam'dır. Tabi olduğum yorumu dinimin üstüne çıkarmam. Sorunun asıl kaynağını kend,mizde aramalı sonra başkalarını sorgulamalıyız. İslam dünyası kendi içlerinde birlik olsalar sorunların çözümünü istişarede hoşgörüde araslar bu terör örgütleri asla varlık gösteremezler.

* DEAŞ'ın eylemleri Batı ülkelerindeki İslam karşıtlığının yükselmesine neden oluyor. Dünyanın her yerinde farklı inanca sahip terör eylemlerine sebep olabiliyor. Sadece faili Müslümansa u tüm İslam dünyasına mal ediliyor. HiçHristiyan terörü, ateist terörü diye bir şey duydunuz mu?

* Bugün Irak'ta DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlara tam 63 ülke müdahil olmuş durumda. Suriye'de de benzer durum var. Bizim meselere müdahil olmamızı istemeyenler diğer ülkelere ses çıkarmıyor.

SERT IRAK AÇIKLAMASI

* Seviyemde değilsin, senin Irak'tan bağırman çağırman hiç önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız. Önce haddini bil.  Türkiye Cumhuriyeti'nin orudusu sizden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir.

*Benim ülkemde ABD'li bir terörist bir yeri bombalarsa biz de çıkaracağımız bir yasayla ABD'yi mahkum edebilir miyiz? Kim suç işlerse bedelini o öder. Onu devlete ödetemezsiniz.

*Biz Irak'a ırak kalmayız. Oradaki kardeşlerimizin çağrısına sağır kalamayız. Buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında, egemenliğinde gözü yoktur.

*Azıcık vicdanı olan Türkiye'ye destek olur, Türkiye'nin önünü açar.

*Teröre bulaşan her örgütün aynı zamanda itikadi bir sapma içinde olduğu  bir gerçektir.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLERE SUİKAST

*Bizim sivillerle alakamı yok diyorlar. Bunun bedelini ağır ödeyecekler. Bundan sonraki süreç de daha farklı olacak. Daha farklı bir strateji ile mücadele edeceğiz.