Abone Ol

ABD dergisi: Darbeciler önce Erdoğan'ı öldürmeliydi

ABD'nin etkili strateji dergisi Foreign Policy, 'Başarılı bir askeri darbe için ne gerekir?' diye sorup, 'Önce lider öldürülmeliydi' cevabını verdi.

ABD dergisi: Darbeciler önce Erdoğan'ı öldürmeliydi

Batı, darbe başarılamadığı için üzüldü! Cuma gecesi Pensilvanya'dan gelen talimatla ordu içindeki bazı hainlerin başlattığı darbe girişimi bütün dünyada ses getirdi. Güçlü Türkiye'nin, söz konusu girişimde de yüzünün akıyla çıkmasından rahatsız olan Batı'nın bazı kalemleri ise yine şarlatanlığını gösterdi.

AKIL TUTULMASI HAİNCE

Bir yandan dünyanın en etkili dış politika dergisi Foreign Policy, 'başarılı darbenin ilk kuralı olan hükümetin başını ele geçirme ya da öldürmeyi gerçekleştirmediler' şeklinde akıl almaz bir yorumda bulunurken, ABD'nin eski askerleri de 'darbe olsaydı iyi olurdu' şeklinde korkunç ifadeler kullandılar.

Washington D.C.'de Türkiye'de olası darbe olasılıklarının konuşulduğu iddiaları da böylece güçlendi. İşte o akıl almaz yorumlar:

Foreign Policy dertgisinde Edward Luttwak tarafından hazırlanan yazıda şöyle denildi: "Başarılı bir askeri darbe için iki numaralı kural darbenin müdahaleye katılmayan birliklerinin psifize edilmesi ya da darbeden çok uzak bölgelerde olmasıdır.

ERDOĞAN'I BOŞ BIRAKTILAR

Her şeyden önce hükümetin başını almak ya da öldürmek. Erdoğan'ı taraftarlarına darbeye direniş çağrısı yapabilecek şekilde boşta bıraktılar. İronik olan, Erdoğan'ın, Attaürk'ün portesi altında konuşuyor olmasıydı. Çünkü Atatürk'ün kurduğu modern laik devleti İslami bir Cumhuriyet'e döndürmeye çalışan kişi Erdoğan'dı."

"Darbe olsa biz kazanacaktık"
ABD'de ünlü emekli Yarbay Ralph Peters, Fox News'te yaptığı yorumda, "Eğer darbe başarılı olsaydı İslamcılar kaybedecek ve biz kanacaktık" şeklinde konuştu. Ben Shapiro da "İslamcı Başkan Erdoğan'a karşı askeri darbe. Bu çok iyi bir gelişme" dedi.

Erdoğan nefreti hiç bitmiyor
İngiliz The Economist dergisinde yayınlanan haberde de demokrasinin kurtuluşu takdirle karşılanacağına yine 'Erdoğan senaryoları' çizilerek şu ifadelere yer verildi:
"Birçok ordu mensubu giderek otoriterleşen Erdoğan'dan rahatsızdı."
Kaynak: Akşam Gazetesi