Abone Ol

Rahmi Koç'un Aylin Kotil için İmamoğlu'na yazdığı mektup olayı nedir?

Gazeteci Fatih Altaylı, iş insanı Rahmi Koç'un İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir mektup yazarak, "Aylin Kotil'in CHP'nin Şişli adayı olmasını istediği" iddiasının ortaya atıldığını belirterek, "İddia duble kötülük. Kotil’i hem sermayenin adayı haline getirmeyi hedefliyor, hem de mektubun CHP Genel Başkanı’na değil, İBB Başkanı’na yazıldığını söyleyerek CHP’deki liderlik meselesini deşiyor" diye yazdı.

Rahmi Koç'un Aylin Kotil için İmamoğlu'na yazdığı mektup olayı nedir?

Gazeteci Fatih Altaylı, iş insanı Rahmi Koç'un İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir mektup yazarak, "Aylin Kotil'in CHP'nin Şişli adayı olmasını istediği" iddiasının ortaya atıldığını belirterek, "İddia duble kötülük. Kotil’i hem sermayenin adayı haline getirmeyi hedefliyor, hem de mektubun CHP Genel Başkanı’na değil, İBB Başkanı’na yazıldığını söyleyerek CHP’deki liderlik meselesini deşiyor" diye yazdı.

Türkiye'de iş insanları, gazeteciler ve bazı medya patronlarının siyasi parti liderlerine "aday" önerdiklerini kaydeden Altaylı, "Böyle bir mektubun yazıldığının sızdırılması ise çok açık biçimde hem Rahmi Koç’a ama asıl olarak Aylin Kotil’e karşı yapılmış bir komplodur.

İşin özü ise şudur. Gazeteciler de, işinsanları da çeşitli partileri ya da adayları destekleyebilir, isteyebilirler. Yapmaları gereken bunu arkada odalarda söylemek, ya da gizli kapaklı mektuplarla talep etmek değil, açık açık dile getirmektir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...