Abone Ol

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı

İtalya’da meclise sunulan ve eşcinsellere bazı haklar tanıyan yasayı protesto etmek için yüz binlerce kişinin katılımıyla bir miting düzenlendi.

Rahibe kıyafetli Türk travesti, Aile Günü'ne alınmadı

Yasanın çıkmasını savunan ve rahibe kıyafetiyle meydandakileri protesto etmek isteyen İtalya’nın ünlü travestisi Efe Bal, miting alanına girmesinin engellendiğini söyledi.
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında eşcinsellere yönelik herhangi bir yasal düzenlemesi olmayan tek ülke olan İtalya’da “Cirinna Yasası” ya da “Unioni Civili (Medeni Birliktelikler)” olarak anılan yasa tasarısı, büyük tartışmaların gölgesinde önümüzdeki hafta parlamentoda oylanacak.
Adını, yasanın mimarı olan, koalisyon hükümetinin çatı partisi demokrat Parti (PD) üyesi Senatör Monica Cirinna’dan tasarı, yasal olarak evlenmeleri mümkün olmayan eşcinsel çiftlerin, evli heteroseksüel çiftlerle aynı sosyal haklara sahip olması, eşcinsel çiftlere önceki birlikteliklerden olan çocuklarını evlat edinme ve bazı sosyal hakları kapsıyor.

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 1

Geçen hafta yasanın destekçilerinin sevinçlerini dile getirmek adına İtalya genelinde meydanlara inmesinin ardından, şimdi de bunun karşıtları Roma’daki tarihi hipodrom alanı Circo Massimo’da devasa bir miting düzenledi.

“2 MİLYON KİŞİYİZ, HÜKÜMET SESİMİZİ DUYSUN”
İtalya’nın birçok şehrinden gelen yüz binlerce kişinin katıldığı ve Katolik Kilisesi’nin de desteklediği “Aile Günü (Family Day)” adı altında düzenlenen etkinlikte, “Cirinna yasasına hayır”, “İtalya Hristiyan bir ülkedir, eşcinsellere haklar verilemez” ve “Çocuklarımızı koruyalım” yazılı dövizler taşındı.
Organizatörler sahneden, “Kimseyle savaşmıyoruz. Burada iki milyon kişiyiz. Başbakan Matteo Renzi ve hükümeti sesimizi duymalı, yasa kabul edilmemeli” mesajı verdi.
Ancak bazı eşcinsel dernekleri ve haber portallarına göre, meydanda sadece 300 bin kişi olduğu, geçen hafta meydanlara inen Cirinna Yasası savunucularından daha fazla olduklarını göstermek için organizatörlerin yalan söylediğini öne sürüldü.
Merkez solun çatısını oluşturduğu koalisyon hükümetinin, merkez sağdaki bazı bakanları ya da onların eşleri ve 200’e yakın milletvekili de
etkinliğe katılarak, hükümetin tasarısını protesto etti.

“RAHİBE KIYAFETİYLE GİREMEZSİNİZ”
Yaklaşık 17 yıldır yaşamını İtalya’nın Milano kentinde sürdüren ülkenin en ünlü travestisi Efe Bal da başkent Roma’ya gelerek, miting alanında karşıt bir protesto düzenlemek istedi.
Rahibe kıyafeti giyen ve meydanda yarı çıplak kalacak şekilde soyunacağını söyleyen Efe Bal, miting alanına girenleri kontrol eden güvenlik güçlerince oradan uzaklaştırıldı.
Uzun süredir, hayat kadınlarının vergi mükellefi olarak kabul edilmesi için mücadele veren Efe Bal, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Evet rahibe kıyafetiyle biraz provokatif duruyordum, ama barışçıl bir amacım vardı. Ben ne bir evlat edineceğim ne de başka bir şey yapacağım. Sadece cesaretimi toplayarak bu yasanın çıkmasını istediğimi, ses getirecek bir eylemle gerçekleştirmeyi denedim. 30 yıldır haklarını isteyenlere destek olmak için buraya geldim” diye konuştu.
Ancak polislerin kendisine kibar bir şekilde oradan uzaklaşmasını söylediğini belirten Efe Bal, “Rahibe kıyafetini çıkartarak alana girebileceğimi söylediler. Ben de kimseyi rahatsız etmemek için oradan ayrıldım” dedi.
İstatistiklere göre İtalya’da her yıl 9 milyon erkeğin hayat kadınlarıyla para karşılığı birlikte olduğunu söyleyen Efe Bal, “Bu nedenle saygı duymakla birlikte böyle bir mitinge anlam veremiyorum. Nitekim ailenin, bir kadın, bir erkek ve çocuklardan oluşması gerektiğini savunanlar böyle yaşamıyorlar. Katolik Kilisesi’nde her ay bir pedofili rahip skandalı patlak verirken, kimse meydanlara inip bunu protesto etmiyor” ifadelerini kullandı.

Haber – Kamera Esma ÇAKIR – ROMA DHA


Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 2

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 3

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 4

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 5

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 6

Rahibe kıyafeti giyen Türk travesti, İtalya’da Aile Günü mitingine alınmadı - Resim: 7