Abone Ol

Putin: Saldırmaktan Başka Çaremiz Yoktu

Rusya'nın Ukrayna saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez açıklama yaptı.

Putin: Saldırmaktan Başka Çaremiz Yoktu

Ukrayna’ya “saldırmak zorunda kaldıklarını” söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Küresel ekonominin bir parçası olmaya devam ediyoruz” dedi.

Putin'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Dünya ekonomisine zarar vermeyeceğiz çünkü biz de bu ekonomiye dahiliz. Ortaklarımız bunu anlamalı diye düşünüyorum. Bizi bu sistemden dışarı itmeyin. Siyasetten dolayı bazı kısıtlamalar olacaktır. Size bir çağrı yapıyorum lütfen neler olduğunu anlayın.

Bir takım kısıtlamalar olacaktır, bizim de hükümet açısından bir kontrolümüz olması gerekiyor. Ancak bunu mesafe ile yapabileceğimizi düşünüyoruz. Buradaki jeopolitik riskleri ön görmemiz mümkün değil. Haklısınız, istikrar talep ediyorsunuz. İrtibat halinde kalmalıyız.

Bize bu şekilde hareket etmekten başka bir yol bırakmadılar

Güvenlik garantileri konusunda milimetre ilerleyemedik. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı biliyoruz ve yaptırımlara hazırlandık.

Şu anda olanlar alınması gereken tedbirlerdi ve başka şans yoktu, tüm denemelerimiz boşa çıktı.

AYRINTILAR GELİYOR...

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki güvenlik zirvesinin ardından konuştu. "Askeri operasyonu kabul edilemez buluyor ve reddediyoruz. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin barış huzuru ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir" diyen Erdoğan, " Rusya ve Ukrayna'nın karşı karşıya gelmesinden samimi olarak üzüntü duyuyoruz" dedi.

Erdoğan, "Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğimi Sayın Zelenski'ye ilettim. Minsk Mutabakatı'nı çerçevesinde görüşmelerin sürmesi gerektiğini hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP: SAVAŞIN ACIMASIZLIĞINI EN İYİ BİZİM TARİHİMİZ ANLATIR

Muhalefet kanadından yapılan açıklamalarda barış vurgusu yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de düzenlediği basın toplantısında savaşa karşı olduğunu bildirerek, "Biz bölgemizde bir savaş istemiyoruz. Savaşın acımasızlığını en iyi bizim tarihimiz anlatır. Ulusal Bağımsızlık Savaşını hangi koşullarda verdiğimiz hepimizin belleklerinde kazılıdır” dedi. Açıklamanın tamamı için tıklayın.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ukrayna’da vurulan bir bölgeye ait videoyu paylaşarak, “Savaş; acıdır, kandır, gözyaşıdır, katliamdır, sefalettir!” dedi.

TİP: TEK YOL BARIŞ

Türkiye İşçi Partisi, yayımladığı geniş açıklamada barış çağrısı yaptı. “Rusya'nın saldırısına da NATO'nun genişlemesine de ‘dur’ diyoruz” denilen açıklamada müzakere vurgusu yapıldı. “Türkiye barışın tarafı olmalı, bunun için gerekli girişimleri başlatmalıdır” dendi.