Abone Ol

Putin gelmekten vazgeçti, Erdoğan gidiyor

Amerika'nın önde gelen finans yayınlarından Bloomberg, Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Rusya'da bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.

Putin gelmekten vazgeçti, Erdoğan gidiyor

Haberde Erdoğan'ın Hindistan'da yapılacak G-20 zirvesinden önce 8 Eylül'de Rusya'ya seyahat etmesinin gündemde olduğu ve görüşmede Karadeniz Tahıl Girişimi’nin geleceğinin görüşüleceği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağustos ayı içerisinde Türkiye'ye ziyaret yapması beklenen bu kararından vazgeçen Putin ile Rusya'da görüşecek.

Bloomberg haberinde, “Erdoğan’ın Karadeniz Tahıl Girişimi’ni canlandırmak üzere önümüzdeki hafta Rusya’da Putin ile görüşmesi bekleniyor… Erdoğan, 8 Eylül’de Rusya’ya gidebilir.”

Erdoğan geçen hafta Macaristan dönüşünde yaptığı açıklamada, eylül ayında "fırsat bulunursa" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yüz yüze görüşebileceğini ve yakında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'ya gidebileceğini ifade etmişti.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK AÇIKLAMIŞTI

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Erdoğan’ın Rusya ziyaretine dair açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir.”

KREMLİN: YAKINDA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞEBİLİR

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da Peskov, Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmenin yakında gerçekleşeceğini ve bu konuda bilgilendirme yapılacağını bildirdi.

KAYNAK: Bloomberg