Abone Ol

Promosyonda bile adalet yok: Vekil emeklisine 12 bin TL yetime 5 bin TL

Kamu bankaları milletvekili emeklilerine 12 bin TL, dul ve yetimlere ise 5 bin lira promosyon ödeyecek

Promosyonda bile adalet yok: Vekil emeklisine 12 bin TL yetime 5 bin TL

Emekli aylığında yaşanan adaletsiz dağılım promosyonda da ortaya çıktı. Kamu bankaları milletvekili emeklilerine 12 bin TL, dul ve yetimlere ise 5 bin lira promosyon ödeyecek. 10 bin lira ile geçinmeye çalışan yaklaşık 6 milyon emekli ise 8 bin lira promosyon alacak.

Kamu bankalarının emeklilere vereceği promosyonda en düşük aylıklı emeklilerle dul ve yetimlere kötü haber çıktı. Kamu bankalarınca ödenecek promosyon tutarı 8-12 bin lira seviyesine yükseltildi. Ancak aylıklar üzerinden yapılan hesaplamalar 12 bin liralık en üst promosyon ödemesinden, milletvekili ve üst düzey bürokratlardan oluşan küçük bir kesimin yararlanacağını ortaya koydu. Dul ve yetimlere ödenen paraların tamamına yakını 10 bin liralık en düşük emekli aylığının altında kaldığı için bu dar gelirlilerin promosyonu da 5 bin lirada kalacak.

Özel bankalar daha yüksek

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Emekli aylığı 10 bin lira olan yaklaşık 6 milyon emeklinin promosyonu da en düşük tutar olan 8 bin lirada kalacak. 96 bin 958 liralık aylıklarıyla rahat bir hayat süren milletvekili emeklileri ise kamu bankalarından 12 bin, özel bankayı tercih ederlerse de çok daha yüksek promosyon alacaklar. Promosyon ödemeleri bayram ikramiyesi ya da seçim öncesinde çeşitli nedenlerle yapılan ek ödemelerden farklı olarak otomatik olarak hesaba yatmıyor. Bu nedenle promosyonu alabilmek için bankalara başvuru yapmak gerekiyor