Abone Ol

Prof. Esin Şenol'u Ölümle Tehdit Eden Mustafa Yücel Yine Serbest Kaldı

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u alenen tehdit eden, bilim ve aşı karşıtı Mustafa Yücel, kelepçesini kırması nedeniyle koruma kararını ihlalden üç gün‘zorlama hapis cezası’ na çarptırıldı.

Prof. Esin Şenol'u Ölümle Tehdit Eden Mustafa Yücel Yine Serbest Kaldı

Ankara’da yakalanarak cezaevine sevk edilen Yücel bugün serbest. Şenol, “Can güvenliğimden endişe duyuyorum” dedi.

Diken'de yer alan habere göre, hekim olmadığı halde kendini öyle tanıtıp, kanser ilaçları pazarlayan Yücel, Şenol’u önce sosyal medya hesapları üzerinden, daha sonra da ofisine kadar giderek tehdit etmişti. Ofisi ve evinin yakınlarında olduğunu belli eden fotoğraf ve mesajlar paylaşan, merdivenlerine kesik dil bırakan Yücel elektronik kelepçe adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı.

Ağustos sonunda kelepçesini kıran ve herhangi bir yaptırımla karşılaşmayan Yücel‘avcı’ olduğunu söyleyerek, takibe ve eylemlerine devam edeceğine ilişkin paylaşımlarına devam ediyordu.

Tutuklanma talebi gerekçesiz reddediliyor

Şenol’un avukatı Nuran İzbeli’nin süreçle ilgili verdiği bilgiye göre zanlı önce tehdit içerikli paylaşımlarını kaldırıp yurt dışına çıkacağını ileri sürmüştü.

Sürecin başından beri şüphelinin tutuklanması için kanuni şartlar oluşmasına rağmen tutuklama taleplerinin gerekçesiz olarak reddedildiğini söyleyen İzbeli, ağustos sonunda kelepçesini kıran Yücel’in 8 Ekim’de ‘koruma ihlali’ nden üç günlüğüne cezaevine gönderildiğini söyledi. Prof. Şenol’u öldürmekle tehdit eden Yücel bugün serbest bırakılacak.

"Şüphelinin cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızı yineliyoruz"

İzbeli şunları dedi: “Şüpheli hakkında istenilen tutuklama talebinin reddi oldukça talihsiz ve endişe verici bir karar olup müvekkilin can sağlığından endişe etmesine neden olarak normal hayatını idame ettirmesini çekilmez bir hale getirdi. Tüm bu süreçte canıyla tehdit edilen Şenol’a uygulanan tedbirler kapsamında normal hayatını idame ettirmekte zorlanırken, şüpheli ihlal ve eylemlerini sürdürüyor ve müvekkilimi tedirgin ediyor.

Son olarak şüpheli şahıs, Aile Mahkemesi tarafından uygulanan tedbirler kapsamında elektronik kelepçesini kırması nedeniyle zorlama hapsi cezası almış. Karar infaz edilmek üzere şahıs cezaevine sevk edilmiş. Adaletin bu denli gecikmesinin bedelini hocamızın ödememesini istiyor ve bu doğrultuda kamuoyunun desteğiyle birlikte adaletinin sağlanması ve şüphelinin cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızı yineliyoruz.”

Şenol: Tesadüfen haberimiz oldu

Yücel’in ‘zorlama hapis cezası’ ndan bugün tesadüfen haberdar olduğunu belirten Şenol, şunları söyledi: “Avukatım her gün sorduğu için tesadüfen yine Ankara’ya burnumun dibine geldiğini öğrendik. Avukatım fark etmese bugün elini kolunu sallayarak çıkıp bana gelecek. Şahıs elektronik kelepçesini daha önce de kırmıştı. Kelepçesi 10 gün sonra ancak yenilenmişti. Yine de 1.5 kilometre yakınıma kadar gelmekten çekinmedi. Sosyal medyada, herkese açık hesabından şahsıma yönelik paylaşımlarını sürdürüyor.”

Sağlık Bakanlığı’nın Yücel’in hekim olmadığını tespit etmesi ve suç duyurusunda bulunmasına rağmen mahkemenin davayı reddetmesine anlam veremediğini söyleyen Şenol, “Anlaşılan dosyasına bakılmadan, direkt reddediliyor”dedi.