Abone Ol

Prof. Dr. Celal Şengör'den Kızıl Goncalar Dizisi İçin RTÜK'e Eleştiri

Ünlü bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, FOX TV'de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisinin RTÜK tarafından incelenmesi ve hedef haline gelmesiyle ilgili bir mektup kaleme aldı. Şengör, bu mektubu gazeteci Fatih Altaylı'ya göndererek, internet sitesinde yayımlanması için paylaştı.

Prof. Dr. Celal Şengör'den Kızıl Goncalar Dizisi İçin RTÜK'e Eleştiri

Prof. Dr. Celal Şengör, mektubunda RTÜK'ün dizinin soruşturmasına dayanak oluşturan sebepleri sorgulayarak, "RTÜK neye dayanarak soruşturma açmaktadır? Toplum baskısını bahane ediyorlar: Hangi toplum baskısı? Aslında, o baskı bir avuç kendini bilmez yobazın baskısıdır" ifadelerini kullandı.

Şengör, dizinin bilim ve toplum üzerinde olumlu etkileri olabileceğini savunarak, "Kızıl Goncalar dizisi çok yetenekli oyuncularımızın katkısıyla kanayan bir toplumsal yaraya parmak basmakta, onu halkın gözünün önüne getirmektedir. Bu diziyi bilhassa Millî Eğitim Bakanımızın seyretmesinde büyük yararlar vardır." dedi.

Ayrıca, mektubunda dizinin reklam panolarına yapılan saldırıya da değinen Şengör, İçişleri Bakanı ve Millî Eğitim Bakanı'nı konuya dikkat çekmeye çağırdı.

Prof. Dr. Celal Şengör, bilim ve teknolojinin ilerlediği günümüzde toplumları mitolojik ve bilim dışı söylemlerle yönetmenin mümkün olmadığını belirterek, gençlere bilimsel bir bakış açısıyla yaşayabilecekleri bir vatan bırakma çağrısında bulundu.