Abone Ol

Prof. Dilek Yılmazcan: Tayyip Bey'in Diploması 4 Yıllık, Sınavlarında Görevliydim

Erdoğan'ın sınavlarında bizzat asistan olarak görev yapan Prof. Dr. Yılmazcan "Üniversitenin açıklamaları doğru, Erdoğan'ın 4 yıllık diploması var. Girdiği sınavlarda görevliydim" dedi.

Tayyip Bey'in diploması 4 yıllık, sınavlarında görevliydim

HABERLER.com / ÖZEL Türkiye günlerdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasını tartışıyor. Sosyal medyada başlayan Erdoğan'ın üniversite mezunu olup-olmadığı tartışmasında son olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasının incelenmesi yönündeki talebini reddetti. İsrailli yazar Rafael Sadi'nin Erdoğan'ın okul arkadaşı olduğunu açıklamasının ardından, Erdoğan'ın sınavlarında bizzat asistan olarak görev yapan Prof. Dr. Dilek Yılmazcan Haberler.com'a özel açıklamalar yaptı. Yılmazcan, "Marmara Üniversitesi'nin açıklamaları doğru, Erdoğan'ın 4 yıllık diploması var. O dönemde Tayyip Bey'in girdiği sınavlarda görevliydim" dedi.

"OKULU 4 YILLIK"

Yıllarca Marmara Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalışan Dilek Yılmazcan, "Okul tarihine yakından tanıklık ettim. Erdoğan'ın okul diplomasının olmadığı söylemek abesle iştigaldir. Yüksekokul olarak kurulan okul, Maarif Vekâleti'ne (O dönemin Eğitim Bakanlığı) bağlı bilimsel özerkliğe sahip, 4 yıllık bir akademiye dönüştürülerek "İstanbulİktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi" adını aldı, Tayyip Bey de bu kurumdan mezun oldu. Dolayısı ile 'diploması 3 yıllıktır' gibi söylemler gerçeği yansıtmıyor." dedi.


"TAYYİP BEY'İN GİRDİĞİ SINAVLARDA GÖREVLİYDİM"

Dilak Hoca "İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi bünyesinde 1977 yılında "Ekonomi", "İşletme" ve "Siyasal Bilimler" fakülteleri oluşturuldu; ayrıca "Galatasarayİktisat ve İşletmecilik Yüksek Okulu" Akademi'nin İşletme Fakültesi'ne katıldı. BenimMarmara Üniversitesi'nde asistan olduğum dönemde Akademi'nin asistan sayısı azdı, sınav dönemlerinde salonda gözetmen olarak biz görevlendiriliyorduk. Prof.Dr Aydın Ayaydın'la birlikte çok sayıda sınavda gözetmenlik yaptık. O dönemde Tayyip Bey'in girdiği sınavlarda görevliydim" dedi.

"DİPLOMASINI SONRADAN ALMIŞ OLABİLİR"

30 yılı aşkın hocalık yapan Prof. Hanife Dilek Yılmazcan, 1982 yılında akademinin Marmara üniversitesine bağlanmasından sonra Erdoğan'ın diplomasını bu kurumdan almış olmasının normal olduğunu, diplomasını aldığı tarihteki görevde kim varsa o rektörve dekanın imzalamasın normal olduğunu belirtti.

Yılmazcan, "Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz 2-3 yıl sonra diplomalarını alırlar, bu süre zarfında üniversite yönetimi değişebilir, fakülte isim de değiştirmiş olabilir, ancak bu kazanılmış hakkı etkilemez. Öğrencilerimizin mezuniyetinde elde ettiği haklar ve statü korunur." dedi.

74'TE GİRDİ, 2 YIL KAYBETTİ, 81'DE MEZUN OLDU

Erdoğan 1974'te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi'ne bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu'na kayıt yaptırdı. İki yıl kaybettikten sonra 1981 yılının şubat ayında da mezun oldu. Erdoğan Dr. Sinan Artan imzalı geçici mezuniyet belgesi aldı.

GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ

Geçici mezuniyet belgesinde şunlar yazıyordu:

"Fotoğrafı yukarıda onaylanmış bulunan 2443 numaralı Ahmet oğlu Recep Tayyip Erdoğan, Ticari Bilimler Fakültesi, İktisat ve Ticaret Yüksek Öğretim programına tabi tutulmuş, gerekli sınavlarda başarı göstererek, 1980/1981 öğretim yılı Şubat döneminde orta dereceyle mezun olmuştur. Lisans diploması hazırlanmakta olduğundan, sonradan aslıyla değiştirilmek üzere bu geçici belge kendisine verilmiştir."

Prof. Dilek Yılmazcan: Tayyip Bey'in Diploması 4 Yıllık, Sınavlarında Görevliydim - Resim: 1

SİSTEMDE KAYDI VAR

Erdoğan'ın İşletme Bölümü'nden mezun olduğuna ilişkin diploma kaydına Marmara Üniversitesi'nin diploma tarama bölümü üzerinden ulaşılabiliyor.

1994'TE TASDİK ETTİRİLEN DİPLOMA

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Erdoğan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden lisans diplomasını alıyor ve 13 Nisan 1994'te, İstanbul 15. Noterliği'ne tasdik ettiriyor. 1994'te, İstanbul 15. Noterliği'ne tasdik ettirilen diploma fotoğrafında, onun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 4 yıl süreyle lisans öğrenimini tamamladığını ve 1981 Şubat ayında mezun olduğunu belirtiyordu.

Prof. Dilek Yılmazcan: Tayyip Bey'in Diploması 4 Yıllık, Sınavlarında Görevliydim - Resim: 2