Abone Ol

Ahmet Ercan Açıkladı: Doların Düştüğü Gece Ne Oldu?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, dolardaki yükseliş ve sert düşüşle ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaşarak doların düştüğü geceyle ilgili, "Halktan dolar çalındı" iddiasında bulundu.

Ahmet Ercan Açıkladı: Doların Düştüğü Gece Ne Oldu?

Merkez Bankası'nın aldığı kararlar sonrası dolar üst üste rekor kırarak 18 TL’yi buldu. Türk Lirası git gide değer kaybederken vatandaşlar da zamlarla boğuşuyor. Dolar 18 TL olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunarak kur garantili TL sistemini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dolar kuru bir anda sert iniş yaptı. Doların 18 TL’den 10 TL’ye kadar hızlı bir şekilde inmesi dikkat çekti. Kurun gerilemesinde halkın yeni modele güven duyup dövizlerini bozdurmasının, döviz hesaplarından çıkmasının etkili olduğu iddia edildi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Dövize Çevrilebilir Mevduat'' açıklamasından sonra 1 milyar dolar bozdurulduğunu açıklamıştı.

Doların aniden sert düşüşe geçmesine tepkiler art arda geldi.

HALKTAN ÇALINAN DOLAR”

Prof. Dr. Ahmet Ercan, doların sert inişe geçtiği geceyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Ercan paylaşımında, Doların 18 TL iken gerçek kişilerin elindeki dolar oranın yüzde3 61, dolar 11’e düştüğünde ise oranın yüzde 65’e yükseldiğini yazdı.

Ercan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dolar 18,5 TL iken gerçek kişilerin elindeki dolar oranı %61,6 iken, 11TL ye düştüğünde oran %65’e yükseldi. Neden? Çünkü 18,5’dan satıp 11’den alınca ellerindeki dolar %3,4 artış gösterdi. Bu da halktan çalınan dolardır.”