Abone Ol

Prima Facie İstanbul DasDas’ta Sezonun Son Oyununu Oynuyor

Prima Facie 28 Mayıs saat 21:00’da İstanbul DasDas’ta sezonun son oyununu oynuyor.

Prima Facie İstanbul DasDas’ta Sezonun Son Oyununu Oynuyor

Eksi On Altı, ayak uydurmaya çalıştığımız bu yeni düzenin tam da ortasına doğmuş, tiyatro sanatını merkezine alan kolektif bir ekibin, yaklaşık 1 yıllık ön çalışmasının ardından 1 Temmuz 2021’de kurulmuş bir topluluktur. Eksi On Altı, 2021/2022 sezonunda prömiyerini yapmak üzere tiyatronun ilk oyunu “ Prima Facie ” ile seyircisine 4 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdiği prömiyeriyle merhaba dedi. Olcay Yusufoğlu’nun kurucu ortağı Alp Ünsal ile beraber kurduğu tiyatro, farklı disiplinlerden kurulu ekibiyle dijital ve işitsel sanatlar ile tiyatroyu birleştirdiği, kendine has ve yeni bir dilin arayışındadır.

Ekibin ilk prodüksiyonu “ Prima Facie” , Avustralyalı oyun yazarı Suzie Miller tarafından kaleme alınmış ve Nazlı Gözde Yolcu tarafından dilimize çevrilmiştir. Prima Facie, Latince “ilk bakışta” anlamına gelmektedir.
Hakan Atalay Rejisiyle sahnelenen, dijital enstalasyonlar ve müzik tasarımlarıyla donatılan bu yenilikçi tek kişilik oyunda Olcay Yusufoğlu rol almaktadır. Oyunun yapımcılığını Avukat Çağrı Çetin üstlenmiştir. 4 Ocak 2022 tarihinde Moda Sahnesi’nde prömiyer yapan oyun, sezon boyunca sahnelenmeye devam edecektir.

Oyun Hakkında ;

“ Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir.”

Tessa kültürlü, genç ve işinde çok iyi bir avukattır. İşçi sınıfı bir aileden gelip, tırnaklarıyla kazıya kazıya “oyunun”zirvesine çıkmıştır. Kovuşturur, çapraz sorgular ve kazanır.. Ancak beklenmedik bir olayla, kendisini bir anda eşikte, hukukun “erkek” gücü, ispat yükü ve ahlaki ayrımlarla boğuşurken bulur.

Suzie Miller’ın ödüllü oyunu Prima Facie, seyircileri duygu, mantık ve deneyimlerimizin “oyunun” kurallarıyla çatışıp çelişmesinin merkezine, hukuk sistemine davet ediyor. Yüzyıllar önce inşa edilen “erkek” yasaların artık değişmek zorunda olduğunu bize kendi hikayesi üzerinden anlatıyor.