Abone Ol

Preet Bharara: Zarrab yakında Amerikan adaletiyle yüzleşecek

Zarrab'ı tutuklatan savcı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Zarrab'ın çok yakında Amerikan adaletiyle yüzleşeceğini söyledi.

Preet Bharara: Zarrab yakında Amerikan adaletiyle yüzleşecek

Savcılık her üç zanlı için ABD’yi dolandırmaktan beş yıl, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekarlığından 30 yıl ve kara para aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75’er yıl hapis istedi.

SAVCI: YILLARCA DÜNYA GENELİNDE KARA PARA AKLADILAR

Savcı Preet Bharara, Zarrab’ın işlediği iddia edilen suçların sıralandığı 21 sayfalık iddianamenin açıklanmasının ardından davayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu sanıklar, yıllarca İran ve İranlı şirketlere yönelik yaptırımları ihlal ettiler ve dünya genelinde kara para akladılar” dedi.

New York Bölge Savcısı Preet Bharara, Sarraf’ın işlediği iddia edilen suçların sıralandığı 21 sayfalık iddianamenin açıklanmasının ardından davayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sanıklar, yıllarca İran ve İranlı şirketlere yönelik yaptırımları ihlal ettiler ve dünya genelinde kara para akladılar” dedi.

Bharara, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada ise "Reza Zarrab çok yakında Manhattan'daki mahkeme odasında, Amerikan adaletiyle yüzleşecek" ifadelerini kullandı.

Preet Bharara: Zarrab yakında Amerikan adaletiyle yüzleşecek - Resim: 1