Abone Ol

Son dakika: Savcı Bharara açıklama yaptı

Reza Zarrab'ı tutuklatan savcı Preet Bharara Türkiye saati ile 16:00'da basın açıklaması yaptı. Bharara, açıklamasında Reza Zarrab ile ilgili konuşmadı.

Bharara: Suçlular İran'da bile olsa yakalayacağız!

İran asıllı iş adamı Reza Zarrab’ı tutuklatan ABD’li savcı Preet Bharara, Twitter hesabı üzerinden, Türkiye saati ile 16:00′da açıklama yapacağını duyurdu. Bharara’nın açıklamasında Zarrab’ın tutukluluğu ile ilgili ifadeler olacağı düşünülüyor.

ABD Başsavcılarından Loretta E. Lynch, Brüksel’deki terör saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı ve Belçika halkının yanında olduğunu belirtti. Lynch, ABD’ye karşı büyük bir terör saldırısı beklemediklerini açıkladı.

ABD’ye karşı sanal saldırı altında olduklarını açıklayan Savcı Lynch, özellikle finansal sistemlerinin tehdit altında olduklarından bahsetti.

Amerikan ulusal güvenliğine ve özel ya da kamusal şirketlere karşı tehdit oluşturan ve siber saldırılarla alakalı olan tüm kişi ve/veya kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

“SUÇLULAR İRAN’DA BİLE OLSA YAKALAYACAĞIZ”
“İnsanlar bize, ‘Bu kişiler İran’da, onları nasıl yakalayacaksınız’ diyor. Dünya küçük ve bizim hafızamız çok güçlü! Nerede olursa olsunlar, bu suçlular yakalanacaktır!”

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, NEW York merkezli finansal sistemi hedef alan siber saldırılarla ilgili olarak şunları söyledi:

“ABD finansal sistemi daha çok New York merkezli konuşlanıyor. Bunlar sıradan saldırılar değil. Saldırılar daha çok İran kaynaklı ve İslam Devleti tarafından yapılıyor. New York her zaman bu tip saldırıların merkezinde olacak çünkü dünya finansal sisteminin merkezi New York’tur. Bu saldırılar daha çok “Di-Das saldırıları” olarak adlandırılıyor. Ve bu saldırılar şirketlere milyon dolar zararlar verebiliyor.”

“Sizlere iyi ve kötü haberlerim var. Bu hackerler İran’da bulunuyor. Bunlar tıpkı bir film sahnesini hatırlatıyor ancak bu suçlar gerçek kişiler tarafından, gerçek kişiler tarafından işleniyor. Artık küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Siber saldırılar hakkında altyapılarımıza güvenmelerini istiyorum.”