Abone Ol

Popo estetiği ameliyatında merkez İstanbul oldu!

Avrupa’da 15 bin dolara yapılan popo estetiği Türkiye’de 5 bin dolara yapılmaya başlayınca ‘popo estetiği ameliyatlarının merkezi’ İstanbul oldu.

Popo estetiği ameliyatında merkez İstanbul oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’de 2016 yılında 377 bin 384 yabancıya estetik ameliyatı yapıldı. Resmi kayıtlara göre bu rakamın yarısı saç ekimi yarısı ise plastik cerrahi ile yapılan müdahaleler. Plastik cerrahi ile yapılan ameliyatlarda ise birinci sırada meme sonra da popo ameliyatı geliyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre Türkiye’ye popo kaldırma ameliyatı için gelen turistlerin sayısı 50 bini geçti.

Ucuz ve kaliteli

İstatistik verilere göre Türkiye’yi popo estetiği ameliyatı için tercih eden ülkelerin başında Avrupalılar geliyor. İsviçre, İngiltere, İsveç, Avusturya, Fransa ilk sırada gelen ülkeler. Arap vatandaşlarının da gözdesi Türkiye. Ancak Türkiye’ye binlerce kilometre uzaktan yani Avustralya’dan da gelen var. Peki neden Türkiye’yi tercih ediyorlar? Uzmanların verdiği bilgiye göre bunun iki nedeni var. Birincisi ucuz. Örnek vermek gerekirse Avrupa’da böyle bir operasyonun maliyeti yaklaşık 15 bin dolar. Türkiye’de ise 5 bin dolar. Türkiye’deki rakama gidiş dönüş uçak bileti, konaklama ve İstanbul turu da dahil.

Popo estetiği ameliyatında merkez İstanbul oldu! - Resim: 1

Turlar düzenleniyor

Türkiye’de popo estetiği ameliyatlarının yapılması için yurt dışındaki acentelerle anlaşma sağlayan sağlık merkezleri bulunuyor. Hatta bir çoğu Avrupa’da yayın yapan Türk kanalları olmak üzere bir çok kanala reklam veriyor. “Göz dolduran popolar için merkezimize bekliyoruz’ sloganı kullanılırken, ‘poponuz kaldıralım, yağ aldırmak bizden’ kampanyaları bile düzenleniyor. Operasyon yaptırmak isteyenler ile mail ya da WhatsApp hatlarından popolarının fotoğraflarını yolluyorlar. Doktor tarafından yapılan incelemeden sonra fiyat bildiriliyor. Fiyat üzerinde uzlaşma sağlandıktan sonra da Türkiye yolculuğu başlıyor. Uçakla Türkiye’ye getirilen müşteriler VIP araçlarla 5 yıldızlı otellere götürülüyor. Operasyon Türkiye’de yapılırken nekahet döneminde ise istedikleri turlara götürülüyorlar.

İsviçre ve İsveç ilk sırada

Popo estetiği için gelenlerin en fazla istediği model ise ‘Brezilya Poposu’ adı verilen model. Tercih edilmesinin nedeni ise taytlarda estetik görülmesi. Ameliyat için iki yöntem kullanılıyor. Birincisi operasyon ile silikon takılması. Bu yöntemle ömür boyu kullanılabiliyor. Ancak dezavantajları ise enfeksiyon riski olması. İkinci yöntem ise aquafilling, bu yöntemde ise jel enjekte edilerek estetik görüntü sağlanıyor. Ancak ömrünün 5-8 yıl arasında olması dezavantajı. Bu yöntemler içinde en fazla tercih edileni ise ameliyatsız ve nekahet döneminin kısalığı nedeniyle aquafilling.

‘Kendi vücudundan alınan yağla...’

Op. Dr. Mete Aksu: Şu anda acentelar bu konuda çok ön açıyor. Hasta sayıları artıyor. Popo estetiğinde Türkiye’nin tercih edilmesinin ilk sebebi, güvenli ve ekonomik olması. İngiltere’den çok hasta geliyor. Biz popo protezini kullanıyoruz. Bu Liposuction’la yapılan bir yöntem. Bu yöntemde kişinin kendi vücudundan alınan yağı popoya enjekte ediyoruz. Modanın sosyal medyaya yön vermesiyle, popo estetiği yoğunlaşmaya başladı.

Popo estetiği ameliyatında merkez İstanbul oldu! - Resim: 2

‘Yüzde 80’i popo estetiği istiyor’

Op. Dr. Alparslan Topçu: Türkiye’de Brezilya poposu yabancılar tarafından en çok tercih edilen estetik olmaya başladı. Başarı arttıkça tercih edilme oranımız da arttı. Biz acenta sistemiyle çalışmıyoruz. Hastalar bize kendileri ulaşıyor. Tavsiye üzerine de müşteriler geliyor. Gelen müşterilerimizin yüzde 80’i popo estetiği için geliyor. Biz aquafilling yöntemini kullanmıyoruz. Hâlâ FDA onayı olmadığı için kullanmayı tercih etmiyoruz.

Araplar küçültüyor AB’liler büyütüyor

Tenfor Estetik Merkezi’ne sorduğumuzda ise bize şu açıklamayı yaptılar: Saç ekme operasyonları birinci sırada geliyor. Ancak son dönemde cerrahi müdahale yapılmadan uygulanana aquafilling yöntemiyle popo estetiğinde patlama yaşandı. Cerrahi müdahale olmadan estetik yapılması insanları cezbetti. Popo büyütme dışında küçültmek içinde talepler gelmeye başladı. Özellikle Arap ülkelerinden gelenler küçültme operasyonunu tercih ediyor. Avrupa ülkelerine ise kaldırma ve büyütme adını verdiğimiz Brezilya poposu yapıyoruz.