Abone Ol

Medyafaresi.com Politika Kulisi: Egemen Bağış'ın rotası Washington yerine Prag’a mı çevrildi?

Medyafaresi.com Politika Kulisi: Ankara’da siyaset kulisleri Reza Zarrab davasında adı geçen ve sonrasında kızağa çekilen eski bakanlardan Egemen Bağış’ın Prag’a büyükelçi atanması meselesini konuşuyor.

Bağış'ın rotası Washington yerine Prag’a mı çevrildi?

Bağış’ın rotası Washington’dan Prag’a mı çevrildi?

Ankara’da siyaset kulisleri Reza Zarrab davasında adı geçen ve sonrasında kızağa çekilen eski bakanlardan Egemen Bağış’ın Prag’a büyükelçi atanması meselesini konuşuyor.

Bu önemli gelişmeyi İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Çıray, Egemen Bağış’ın Prag’a büyükelçi atanması için Türkiye’nin, Çekya ile temasa geçtiği bilgisini paylaşmıştı. Ancak, Bağış’ın büyükelçi atamasına ilişkin başka notlarda kulislerde dolaşıyor.

Egemen Bağış’ın Prag’dan önce Washington Büyükelçiliği için düşünüldüğü iddia ediliyor. Ancak, ilk yerin Washington olmasının doğru olmayacağı doğru olmayacağı görüşler nedeniyle Bağış ile ilgili rotanın Prag’a çevirdiği ifade ediliyor.

Siyaset kulisleri ise Bağış’ın Prag Büyükelçiliğine atanması halinde eninde sonunda Washington büyükelçisi olacağı görüşünü paylaşıyor.

Bağış’ın siyasi hayatı

17-25 Aralık soruşturmasında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmuştu.

Komisyon raporunun Genel Kurul’daki oylamasında eski bakanlar Zafer Çağlayan’ın Yüce Divan’a gönderilmesini 242’ye karşı 264, Muammer Güler’in gönderilmesini 241’e karşı 258, Egemen Bağış’ın gönderilmesini 245’e karşı 255, Erdoğan Bayraktar'ın gönderilmesini 219'a karşı 288 oyla reddetmişti. Egemen Bağış hakkındaki oylamada 517 milletvekilinden 255’i ret oyu kullandı.

245 milletvekili Yüce Divan yönünde oy verirken, 7 çekimser, 6 boş, 4 geçersiz oy kullanılmıştı. Bağış’ta AKP’nin firesi 48’e çıkmıştı.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası sızdırılan, AB eski Bakanı Egemen Bağış ile Hürriyet eski Ankara temsilcisi Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydında, Bağış'ın Kur'an'ın "Bakara Suresi ile alay edip "Bu Bakara iyi makara" dediği öne sürülmüştü.

Ses kayıtlarında Bağış’ın ağızından şu cümleler duyulmuştu: “Ben her cuma bir ayet sallıyorum. Google’a ayetleri sor, oradan salla bir tane gitsin. Bu sabah beşte çaktım bir tane (ayet). Bu Bakara iyi makara.”