Abone Ol

Polat Alemdar Galata'da ne arıyor? Kurtlar'ın yeni mekanı!

MEDYAFARESİ ÖZEL- Kurtlar Vadisi'nin bazı sahneleri İstanbul'un tarihi semti Galata'da çekiliyor.. Medyafaresi yazarı Enis Ersoy'un izlenimleri...

Polat Alemdar Galata'da ne arıyor? Kurtlar'ın yeni mekanı!
Enis Ersoy'un diğer yazıları için tıklayın

İstanbul'un tarihi semtlerinden Galata'da bu aralar Kurtlar Vadisi heyecanı yaşanıyor.  Peki, son dönemde özellikle sanatçıların ve gazetecilerin oturmak için tercih ettiği Galata'da Polat Alemdar'ın gelişiyle neler değişti?

Medyafaresi yazarı Enis Ersoy o değişimi anlatıyor.

Çok değil 10-15 yıl öncesine kadar insanlar karanlık sokaklarından geçmeye korkarmış. Ben o kadar eski İstanbullu değilim, gözümle görmedim, anlatılan böyle.  Zaman içinde tarihi binalar restore edilmiş ve Galata bir anda sanatçıların, yazarların, gazetecilerin akınına uğramış.Tünelden aşağı inerken, İstiklal Caddesi'nin hengamesi yavaş yavaş geride kalır. Mekanlar Taksim'e, Pera'ya nazaran daha kalitelidir. Mesela caz müzik deyince Türkiye'nin bir numaralı mekanı Nardis hemen Kuledibi'nde yer alır.  Anemon Oteli'nin terasına çıkanlar tarihi yarımadanın doyumsuz manzarası ile karşılaşır. Ege Rum Meyhanesi'nin mezelerine doyum olmaz.

Sırrı Süreyya Önder, meydandaki Gündoğdu Kahvehanesi'nin müdavimlerindendir. Oral Çalışlar, Ferzan Özpetek, Neyyire Özkan gibi ünlü isimler sayılabilir Galata sakinleri arasında. Sezen Aksu'nun, Cem Yılmaz'ın da evi var ama orada oturmuyorlar. Son zamanlarda modacıların da gözde mekanı oldu Galata. Bahar Korçan, Aida Pekin tasarımlarını burada sergiliyor.

Kulenin tam karşısında Camekan Sokak'ın girişinde otantik ürünler satan iki dükkan yer alır. İletişim alanında doktora yapmış olan Mehmet Çelik'e ait. Yardımcısı Bilkent kamu yönetimi mezunu Ahmet, uluslar arası  ilişkiler bölümünde master yaptıktan sonra Amerika'ya gitti. Yani esnafı bile 'doktor' ünvanı taşır.

İşte tam o dükkanın üzerinde tarihi Petraki Apartmanı vardır. O apartman şimdi Kurtlar Vadisi'nin çekimlerine ev sahipliği yapıyor. Savcı Leyla Hanım'ın evi o apartmanda. Polat Alemdar'ın yıllar sonra kavuştuğu kızı da o dairede kalıyor.  O evde geçen sahneler için Polat Alemdar haftanın 2-3 günü Galata'ya geliyor. Gelir gelmez de mahallenin havası değişiyor.Kurtlar Vadisi hayranları özellikle de gençler, Polat Alemdar ile bir resim çektirebilmek için Kuledibi'ne akın ediyor. Ellerinde cep telefonları, meraklı bir bekleyiş. Necati Şaşmaz, geliş gidişlerinde alçak gönüllülüğünden hiç ödün vermiyor.  Ama semt sakinlerinin parmak arası terlik, şort ağırlıklı rahat giyim tarzı arasında takım elbiseli ama kravatsız gençlerin sayısı artıyor.

Soldan aşağı Tophane, sağdan aşağı Kasımpaşa. Galata eski İstanbul kabadayılarının yaşadığı iki semtin ortasında. Bugün o kabadayılar artık yok ama Kurtlar Vadisi ruhu, Galata'ya 2011 model Delikanlıları geri getiriyor sanki.

twitter.com/enisersoy35