Abone Ol

Pokemon Go nasıl indirilir?

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürüyor. Pokemon Go nasıl indirilir, nasıl oynanır soruları hiç şüphesiz son günlerin en merak edilen sorularından... İşte Pokemon Go'yu yükleyebilmenizi sağlayacak yöntemler haberimizde

Pokemon Go nasıl indirilir?

Pokemon Go uzun süren bekleyişin ardından oynanabilir hale geldi. Pokemon Go ülkemizde henüz resmi olarak yayınlanmadı fakat, çeşitli yollardan oyun telefonlara indirilip yüklenebiliyor. Pokemon Go için bu ihtimal şuan resmi sürüm olmadığı için telefonlara zarar verebilir. Peki Pokemon Go nasıl indirilir? Oyun severler ısrarla Pokemon Go İPhone ve Android cihazlara nasıl indirileceğinin merakla cevabını arıyor. İşte Pokemon Go oyunu hakkında tüm detaylar

Pokemon Go çıktığı ilk günden beri adından sıkça söz ettiriyor. Oyunun hayatın bire bir içinde olması bir yana, kullanılan grafikler ve ilgi çekiciliği kısa sürede hatrı sayılır bir kitleyi peşinden sürüklüyor. Ülkemizde henüz resmi olarak sanal marketlerde yer almayan Pokemon Go, bir nevi illegal yollarla telefonlara yükleniyor. Ama yazımızın başında da hatırlatalım bu kesinlikle tavsiye edilen bir yol değil.

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Şu an için sadece Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıcıların rahatça indirebildiği Pokemon Go'yu Türkiye'deki kullanıcıların doğrudan iPhone ve Android telefonlarına indirebilmesinin bir yolu yok. Ancak izleyeceğiniz birkaç adımla Pokemon Go'yu Türkiye'den de indirebilmek elbette mümkün.

POKEMON GO iPHONE'A NASIL İNDİRİLİR?
Pokemon Go'yu iPhone'lara yüklemek için izleyeceğiniz iki yol var. İlk olarak uygulama mağazasını değiştirerek Pokemon Go'nun yayınlandığı Yeni Zelanda veya Avustralya mağazalarından birinden hesap açarak Pokemon Go'yu indirebilirsiniz.

iPHONE'LARDA UYGULAMA MAĞAZASI DEĞİŞTİRMENİN YOLU

Önce iPhone'dan Ayarlar menüsüne girin.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 1


Daha sonra iTunes ve App Store bölümüne dokunun.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 2

Apple Kimliğini Göster'e girin.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 3


Buradan da Country/Region seçeneğine dokunun.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 4

Ardından Avustralya veya Yeni Zelanda'yı seçerek mağazanızı değiştirebilirsiniz. Ödeme bilgileri nedeniyle mağazayı değiştirmeyi başaramazsanız iPhone'a Pokemon Go'yu indirmek için bir yolunuz daha bulunuyor.

Önce Safari tarayıcınızı iPhone'dan açın. Daha sonra buradaki bağlantıya tıklayın. Buradan Pokemon Go'yu indir seçeneğine girin. Daha sonra çıkan ekranda iOS 7-8-9 seçeneğine dokunun.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 5

app.rezcdn.com, 'Hipstore' yüklemek istiyor ekranını gördüğünüz zaman da 'Yükle'ye basıp devam edin.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 6

Daha sonra H logosuna sahip uygulama telefonunuza indirilmeye başlanacak. İndirilme bittikten sonra 'Güvenilir olmayan kurumsal geliştirici' uyarısıyla karşılaşacaksınız.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 7

Vazgeç'e basıp Ayarlar>Genel>Profiller ve Aygıt Yönetimi seçeneğine girin.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 8

Buradan Taz Trading ile başlayan seçeneğe tıklayıp 'Güven'e basın. Uygulamaya güvendikten sonra HiP4U uygulamasını açabilirsiniz.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 9

Buradan Pokemon Go'yu indirebilirsiniz. Uygulama indikten sonra iPhone'unuzda kurulu uygulamalar arasında Pokemon Go da yerini almış olacak.

ÖNEMLİ UYARI: Pokemon Go'yu iPhone'lara bu şekilde yüklemeniz önerilmez; telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir sorundan hurriyet.com.tr sorumlu değildir.

POKEMON GO ANDROID TELEFONLARA NASIL İNDİRİLİR?

Öncelikle APKPure.com gibi bir .APK sitesine girin ve 58.1 MB dosya boyutuna sahip olan Pokemon Go'nun .APK dosyasını bilgisayarınıza indirin. Ya da direkt bu link üzerinden telefonunuza indirin.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 10

Şimdi indirdiğiniz dosyayı telefonunuza atmak için USB kablosu aracılığıyla cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve dosyayı telefonunuza atın. (Telefona bağlantı için dosya paylaşımını açmanız gerekebilir.)

Attığınız Pokemon Go'nun .APK'sını telefondan bulun ve dosyayı açın.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 11

Bu tarz dosyaları yüklemek için telefonunuzun "Bilinmeyen kaynaklar"a açık olması gerekiyor. Ayarlar'dan telefonunuzu "Bilinmeyen kaynaklar"a açın.

Pokemon Go nasıl indirilir? - Resim: 12

Yüklemeye devam edin. Bekleyin ve uygulamanın telefonunuza kurulmasını bekleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra Google ile girişinizi yapın, karakterinizi oluşturun ve oyuna başlayın.

ÖNEMLİ UYARI: Pokemon Go'yu Android telefonlara bu şekilde yüklemeniz önerilmez; telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir sorundan hurriyet.com.tr sorumlu değildir.

POKEMON GO NASIL OYNANIR?


Oyun bu güne kadar yayınlanan videolardan bildiğimiz üzere sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bir yapıda geliyor. Oluşturduğumuz karakterle birlikte Pokemon avına çıktığımız oyunda olduğumuz yerde durmak yerinde gezerek Pokemon avlayabiliyoruz. Bu belki de oyunun en güzel detayı.

Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda gezip Pokemonları yakalamanız gerekiyor. Toplanılan Pokemonlarla birlikte diğer oyuncuların Pokemonlarıyla savaş yapılabiliyor. Oyunda yer alan trade sistemiyle birlikte Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor. Pokemon GO'daki Pokemonlar tıpkı çizgi filmden alışık olduğumuz gibi enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabilir ve koleksiyonunuzu zenginleştirebilir. Yolda yürürken yakalayacağınız Pokemonlar için daha fazla yol kat edip, daha uzak mesafeleri gitmeniz gerekebilir.

Oyun İçi Satın Alımlar

Tahmin edebileceğiniz gibi neredeyse her mobil oyundan alışık olduğumuz oyun içi satın almalar Pokemon GO'da da aynı şekilde mevcut. Yakaladığınız Pokemonları sakmananız için kullanacağınız Poke Top'ları bir noktadan sonra parayla satılmaya başlıyor. Eğer koleksiyonunuza daha fazla Pokemon katmak istiyorsanız bu Poke Top'lara ihtiyacınız olacak.

Oyunda Poke Stop adı verilen istasyonlar mevcut. Bu istasyonlar nerde olduğu bilinmeyen özel duraklar olarak adlandırılabilir. Poke Stop'ları bulduğunuz takdirde fazladan birkaç Poke Topu elde edebilirsiniz.

Poke Gym adı verilen salonlarda ise, elinizde bulunan mevcut Pokemonları kullanarak rakiplerinizle savaş haline girebilirsiniz. Savaşı kazanmanız durumunda elde edeceğiniz Pokemonlar ham bir sonraki savaş için size büyük avantaj katacak hem de koleksiyonunuzu geliştirecek. Yalnız tekrar hatırlatalım, belirli sayıdan sonra elde edeceğiniz her Pokemon için yeni Poke Top'larına ihtiyacınız olacak.

Oyun devamlı olarak konum bilginizi kullandığı için oldukça hızlı bir şarj tüketimini sahip. Gün içinde Pokemon GO oynama sürenizin fazla olması hızlı şarj cihazı veya PowerBank ihtiyacınızı beraberinde getirecektir. Oynaması oldukça eğlenceli olan Pokemon GO çıkışından birkaç gün sonra dahi milyonlarca oyuncu kitlesini aynı platform üzerinde toplamayı başarmış durumda. Pokemon tarihinin en ilginç ve beğenilen yapımı olan Pokemon GO'yu deneyimlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.