Abone Ol

Defne Erkara: Meme büyütme ameliyatı ile kadınlar güzel göğüslere sahip olabilir

GÖĞÜS kadınlığı simgeleyen en önemli öğelerden biri olarak görülüyor. Günümüzde artık dış görünüşün önemi her geçen gün artıyor.

Meme büyütme ameliyatı ile kadınlar güzel göğüslere sahip olabilir

Kişiler dış görünüşleriyle insanlara etki etmek istiyorlar. Özellikle kadınlarınsa etki etmek istediği noktaların başında ise memeleri geliyor. Güzel bir memeye sahip olmak her kadının düşüncesi olduğunu dile getiren Op. Dr. Defne Erkara bu operasyonlarla ilgili "Güzel göğüs sahibi olmak her kadının düşüdür. Fakat bazen doğuştan bazen de doğum vs. gibi sebeplerle göğüs güzelliği bozulabilir. Kilo alıp verme, tümör vs. de bu etkenler arasındadır. İyi haber şu ki meme büyütme ameliyatı ile her kadın güzel göğüslere sahip olabilir. Ancak bu operasyonları da işin uzmanlarına bırakmak gerekiyor" dedi.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, şunları söyledi : "Memesi doğuştan küçük olan veya sonradan küçülmüş olan kadınlara silikon protez koymak yoluyla memelerini büyütmektir. Halk arasında silikon taktırmak olarak da bilinir. Silikon haricinde yağ enjeksiyonu ile meme büyütmek de mümkündür. Dolgu malzemeleri ile meme büyütenler de vardır. Ayrıca masaj, spor, çeşitli besinler, yağlar vs ile de meme büyütüldüğü söylenmektedir. Ben sadece silikonla meme büyütme yapıyorum. Diğer yöntemlerin yararına ve kalıcılığına inanmıyorum.

MEME BÜYÜTME ESTETİK AMELİYATI HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?
Memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlarda vücut hatlarındaki orantısızlığı düzeltmek . Gebelik sonrası meme hacmindeki kaybı düzeltmek. (Bazen beraberinde meme kaldırma- toplama ameliyatı da yapılması gerekebilir) Meme büyüklüğünde simetrinin sağlanması. Çeşitli durumlarda memeyi yeniden oluşturmak (Örneğin meme kanseri ameliyatı sonrası, doğuştan meme olmaması) Tıbbi ya da kozmetik nedenlerle yerleştirilen meme implantlarının (protezlerinin) değiştirilmesi.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Cilt altı kesisi ile memenin altına giriyoruz. Kas altı, meme altı veya dual plan dediğimiz yöntemler vardır. Hastanın boyu, kilosu, omuz genişliği gibi faktörleri göz önüne alarak hangi yöntemi seçeceğimize karar veririz. Ayrıca kesi bölgesi önemli. 3 ayrı yer var: meme altı, koltuk altı ve meme başı. En çok meme altından kesi yapılır. Kesi yapılan bölgeden silikon yerleştirilir. Memelerin simetrik olması sağlanır. En son cilt kapatılarak ameliyat tamamlanır. Yeri geldikçe bu konuları daha detaylı anlatacağım.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI NEREDE YAPILIR?

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi ile yapıldığı için mutlaka tam teşekküllü bir hastanede yapılır. Ameliyathane şartlarının, genel hastane hijyeninin, hasta bakımının, hastane ekip ve ekipmanının çok iyi olması gerekir. Avrupa'da bazı yetkili kliniklerde ameliyat yapılabildiğini duyuyorum ama bizim ülkemizde zaten kanunen de ameliyathanesi olan bir hastanede yapılması gerekiyor.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI NE ZAMAN YAPILIR?

18 yaşını doldurmuş, sağlıklı ve istekli her kadına yapılabilir. 18 yaşından önce yapılmaz. Gebelik ve süt verme döneminde meme büyütme yapılmaz. Süt verme işlemi bittikten sonra memeden hiç süt gelmediğine emin olununca yapılabilir. Mevsimsel farklılık yoktur. Her mevsim ameliyat yapılır. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi aşağıda mevcuttur.

MEME BÜYÜTME AMELİYATINI KİM YAPAR?

'Silikonu hangi plastik cerraha taktırmalıyım?' sorusu, meme büyütme yaptırmaya karar vermiş kadınların hepsinde ortak sorun. Meme silikonu ile meme büyütme diğer plastik cerrahi ameliyatlar içinde çok daha kolay görünen bir ameliyat olabilir. Fakat iyi sonuçlar için tecrübe şarttır. Kimsenin meme yapısı, göğüs kafesi yapısı birbirine benzemez bunlar dikkate alınarak plan yapılmalıdır. Bu nedenle bu ameliyatı sık yapan estetik cerrahın bu konuda tecrübesi daha çok olacaktır. Bir de güven noktası var ki bu belki de en önemlisi güvendiğiniz kişiye ameliyat olun. Gelin kadın plastik cerrah - erkek plastik cerrah meselesine, kanımca estetik konusunda bir kadını başka bir kadının daha iyi anlayabileceğine inananlardanım. Sonuçta namahrem sayılan bu bölgeler hakkında rahat konuşabilmek bu şekilde mümkün oluyor. Bir de yapılacak işlemin hastalık konusu olmadığını düşününce kadınların birbirlerine açılması daha kolay olur sanırım. Bir başka düşüncem de kadın plastik cerrahların kendi istediklerinden çok karşıdakinin istediklerini yapmayı uygun bulduklarını düşünüyorum. Bu da estetik bir girişimde başarılı bir sonuç için önemli bir nokta."