Abone Ol

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden kan donduran itiraflar

PKK’nın yakalanan 3 üst düzey sorumlusu örgütün kanlı planlarını itiraf etti. Teröristler, Ankara, İzmir ve İstanbul dâhil 14 ilde belirlenen noktalara patlayıcı ve mühimmatgömüldüğünü açıkladı.

PKK'nın bomba yığdığı 14 şehir

Ankara, Denizli ve Adana'da güvenlik birimlerince yakalanan terör örgütü PKK'nın 3 örgüt yöneticisi çözüm sürecinde oluşan barış havasını fırsat bilerek çatışma alanınıTürkiye geneline yaymak için nasıl hazırlık yaptıklarını bütün ayrıntılarıyla anlattı.

287 TERÖRİST GÖNDERİLDİ

PKK'nın çatışma alanlarını başta batı illeri olmak üzere şehirlere taşımak için keşif ve istihbarat çalışmaları yürüttüğü, bu amaç doğrultusunda Zap, Metina, Bergari ve Gare kamplarında keşif, istihbarat, silah ve bomba eğitiminden geçirdiği özel kuvvetlerine bağlı 287 örgüt elemanını Türkiye'ye gönderdiği ortaya çıktı

ŞEHİRLERDE KEŞİF YAPMIŞLAR

Yakalanan PKK'lıların ifadelerinde bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın çözüm sürecinde terör olaylarını kentlere taşımanın planlarını yaptığı, örgütün yönetici kadrosunun kentlerde eylem yapılması için karar aldığı belirlendi. Bu amaç doğrultusundan kırsalda silah, bombalı eğitim verilen militanlarının Türkiye'ye gönderildiği kaydedildi.

14 İLE PATLAYICI GÖMÜLMÜŞ

PKK'nın bu amaç doğrultusunda şuana kadar tespit edilen 14 ilde patlayıcı ve mühimat gömdüğü ortaya çıkarıldı. Bu noktada yapılan çalışmada sadece Ankara Polatlı'da 2015 yılında toprağa gömülü 100 kilogram patlayıcı bulundu. Ele geçirilen nitrometan türü patlayıcının C4 tipi patlayıcıdan daha yüksek etkiye sahip olduğu ortaya çıktı. Patlayıcının çözüm süreci devam ettiği dönemde ilerki dönemde kullanmak üzere gömüldüğü belirlendi. Yine yapılan çalışmalarda İstanbul'da,İzmir'de, Adana Pozantı'da, Mersin'de, Konya'da toprağa gömülü patlayıcı ele geçirildi.

Yeni Şafak