Abone Ol

Cumhuriyet Soruşturması'nda 250 lira nasıl 250 bin oldu?

Cumhuriyet gazetesinin tutuklu 9 yazarı ve yöneticisinin avukatlarından Tora Pekin, soruşturmada yöneltilen ilginç soruları gündeme getirdi.

Soruşturmada 250 lira nasıl 250 bin oldu?

Cumhuriyet gazetesinin tutuklu 9 yazarı ve yöneticisinin avukatlarından Tora Pekin, şunları söyledi:

“Aydın Engin’e ve diğer arkadaşlarımıza sordular: ‘Ahmet Faik İnsel isimli PKK ile ilişkili şahıs, Aydın Engin’e 250.000 TL’lik havale göndermiştir, aşağıda dökümü vardır, bu nedir.’ Döküm falan göstermediler. Engin, ‘O arkadaşım, yazar Ahmet İnsel’dir. İkimiz de o kadar parayı bir arada görmemişizdir. Bu olsa olsa Ahmet’in bana, Hrant Dink için hazırladığımız internet sitesinin masrafı olarak gönderdiği 250 TL’dir’ dedi. Bu dosya, 250 TL’nin 250.000 TL yapıldığı, olduğu bile şüpheli yasadışı fişleme işlemleriyle insanların yaftalandığı bir dosyadır.

İkinci örnek: 40 - 50.000 TL’lik bir havale sordular. ‘Bu FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantılı bir şirketten gelmiş’ dediler. İnceledik, cevap verdik. Bir yatak markasının ve diğer ürünlerinin reklam parasıdır, 7 ilan için alınmıştır, dedik. ‘O zaman dilimi içinde, aynı markanın Hürriyet 70, Sabah 86, Star 32, Yeni Şafak 53 ilanını almıştır. Beş gazeteye verilen toplam ilanın yüzde 97’sini diğerleri almış, biz yüzde üçünü aldık’ dedik. Dinletemedik.”