Abone Ol

PKK'dan Van açıklaması: Komplo ve ihanet

PKK'nın silahlı gücü HPG, Van'da 10 Ocak sabahı çıkan olaylarda ölenlerle ilgili açıklamasında "12 gerilla komplo ve ihanet yönetimiyle infaz edilmiştir" dedi.

PKK'dan Van açıklaması: Komplo ve ihanet

Van'ın Edremit ilçesinde 10 Ocak günü 'çatışma çıktığı ve biri polis 13 kişinin öldüğü' bildirilmişti.

Van Valiliği, öldürülen 12 kişinin PKK'lı olduğunu duyurmuş, "Polisimizin takibinde olan bir gruptu ve alınan ihbarlar neticesinde operasyon gerçekleştirildi" ifadelerini kullanmıştı.

BBC Türkçe'ye konuşan Van Baro Başkanı Murat Timur da ölenlerin çoğunun baş bölgesinde kurşun izi olduğunu söyledi.

Fırat Haber Ajansı'nın aktardığına göre HPG'nin Van'daki olaylarla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu olayın yaşandığı yerde Başkale alan güçlerimizden Rûbar Gevda komutasındaki 12 kişilik bir birliğin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu birliğe Van'da bulunma gibi bir görev verilmemişti. Birliğin kendi üs alanını terk ederek Van merkeze gitmiş olmasının bir zorunluluk sonucu olduğu anlaşılmıştır."

"Yoldaşlarımızın, Başkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan üslenme noktalarının, kış koşullarından dolayı kullanılamaz hale gelmesi ve deşifre olması sonucu geçici bir biçimde terk etmek zorunda kaldıkları değerlendirilmektedir."

HPG, olay yerinde "ciddi bir çatışma yaşanmadığını" öne sürüp "Bu grubun çok kısa sürede etkisiz kılınmasının bir komplo yöntemiyle gerçekleştiği açıkça görülmektedir. Ya bir biçimde temin edilen gıda malzemelerine zehir konularak etkisiz kılınmışlardır veyahut bayıltıcı bir haz kullanılması suretiyle bu arkadaşlarımız hareket edemez, çatışamaz konuma getirilmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Ölenlerin kimlik tespitine katılan Van Baro Başkanı Murat Timur, "Kimlik tespiti yapılırken çoğunda kafasına isabet eden kurşun gördük" dedi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise olayla ilgili gazetecilere "Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi" açıklaması yaptı.