Abone Ol

Pınar Gültekin'in Avukatı Konuştu! Cemal Metin Avcı Haksız Tahrik Savunmasını Bile 3 Kez Değiştirdi!

Pınar Gültekin'in avukatı Rezan Epözdemir, Cemal Metin Avcı'nın "haksız tahrik" indirimi ile 23 yıl hapis cezası alma hakkında konuştu. Ezberlenmiş, kurgulanmış, cezayı minimize etmeye yönelik, kerameti kendisinden menkul bir haksız tahrik savunması yapıldı" dedi. 

Pınar Gültekin'in Avukatı Konuştu! Cemal Metin Avcı Haksız Tahrik Savunmasını Bile 3 Kez Değiştirdi!

2020 yılında öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın "haksız tahrik" indirimi ile 23 yıl hapis cezası alma hakkında konuşan avukat Rezan Epözdemir, "Cemal Metin Avcı haksız tahrik savunmasını bile 3 defa değiştirdi. Ezberlenmiş, kurgulanmış, cezayı minimize etmeye yönelik, kerameti kendisinden menkul bir haksız tahrik savunması yapıldı" dedi. 

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'e konuşan Epözdemir, Avcı'nın şartlı salıverme ve denetimli serbestlikle birlikte 14,5 yıl cezaevinde kalacağını söyledi ve "Bu ülkede bir kadını diri diri yakmanın karşılığı 14,5 yıl mıdır? 14,5 yıl cezaevinde yatıp sonra salıverilmek midir? Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum ve yazıklar olsun diyorum" dedi. 

Epözdemir, dava sürecine ilişkin olarak da şunları söyledi:

"Cemal Metin Avcı haksız tahrik savunmasını bile 3 defa değiştirdi. Ezberlenmiş, kurgulanmış, cezayı minimize etmeye yönelik, kerameti kendisinden menkul bir haksız tahrik savunması yapıldı. Soruşturma aşamasında denildi ki sanıklar tarafından ‘Ailemle tehdit etti beni. Para talep etti o yüzden öldürdüm’. Kovuşturma aşamasında mahkemede ‘Hemcinslerimle videomu çekti o yüzden öldürdüm’ dedi. Ortada tehdit mesajı yok, hiçbir kayıt yok. Kovuşturma aşamasında bir video kaydı yok. Mahkemedeki çapraz sorguda sorduğumuzda da dedi ki bu sanık ‘Beni bıçaklamaya çalıştı. Beni bıçakladığı için kendimi kaybedip öldürdüm’. Kendisine sordum ‘Bıçaklamasa öldürecek miydin?’ diye. ‘Asla öldürmeyecektim’ dedi.

Bu hunharca ve vahşi cinayeti işleyen sanık Cemal Metin Avcı 3 defa haksız tahrik savunmasını değiştirdi ve sayın mahkeme haksız tahrik savunmasına itibar ederek 23 yıl hapis cezası verdi. Bu büyük bir utançtır Türk yargısı adına. Biz zaten 3 kez reddi hâkim talebinde bulunmuştuk ve bunun böyle olacağını biliyorduk."