Abone Ol

Pietro Vicari: FOX Türkiye'de büyümeye devam edecek!

MEDYAFARESİ ÖZEL- FOX Türkiye Genel Müdürü Pietro Vicari ilk kez kapsamlı bir röportaj verdi. Medyafaresi.com sordu, Vicari yanıtladı..

Pietro Vicari: FOX Türkiye'de büyümeye devam edecek!

Türkiye’nin en büyük medya haber portalı Medyafaresi.com televizyon dünyasının nabzını tutuyor. Televizyonların ve yayın kuruluşlarının genel müdür ve CEO’larıyla yapılan çok özel röportajlar her hafta Medyafaresi.com’da olacak..

İlk konuğumuz FOX Türkiye’nin İtalyan Genel Müdürü Pietro Vicari.

1. FOX olarak yeni sezona nasıl hazırlandınız?

Bu sezon Fox için büyük önem taşıyor. Programlarımıza yatırımı geçen seneye kıyasla yüzde 50’den fazla arttırmaya karar verdik. Bu sezon izleyicimize sunduğumuz FOX’un en zengin ve en geniş içerikli sezonu.

5 yılın sonunda FOX artık izleyiciler tarafından beğenilen ve tercih edilen noktaya ulaştı. Yeni konseptlere ve yeni fikirlere yatırım yaparak uzun vadeli ve başarılı projeler üzerinde çalışıyoruz .

2. Yeni projelerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Yeni konsepte yatırım derken akla ilk gelen güçlü komedi dizimiz Harem. Kanallarda bu dönemde yüksek kaliteli komedi programları sayısı oldukca az. Harem işte bu anlamda bir yenilik yaratıyor. Yaratıcı bir hikaye ve gözalıcı setiyle yepyeni bir dizi.

Bir diğer yeni dizimiz ise Merhaba Hayat. Merhaba Hayat, Türkiye’deki en önemli yapımcılar tarafından yapılmış yüksek bütçeli ve ilgi çekici hikayesi olan bir dizi. Amerika ve Avrupa’da büyük ilgi gören “Private Practice” dizisi, Türk kültürüne adapte edilerek ve Türk izleyicisine uyarlayanak yazıldı ve kurgulandı.

Pietro Vicari: FOX Türkiye'de büyümeye devam edecek! - Resim: 1

3.Harem’le ilgili Osmanlı Dönemi eleştirileri yapılıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Harem, tanıtımında da söylediğimiz gibi bir zamanlar Mezopotamya‘da geçiyor. Osmanlı Dönemi’yle hiçbir alakası yok. Biz prestijli ve sofistike bir dönem komedisi yaratmak istedik.

4. Sonuçlardan memnun musunuz?

Sonuçlar iyi ama, eminim ki Harem daha da geniş bir kitleye ulaşacaktır. Çünkü hikayesi gerçekten komik, oyuncular inanılmaz profesyonel ve prodüksiyon çok kaliteli.

Harem’in seti birçok dizinin setinin hemen hemen 3 katı büyüklüğünde. Bizim için yüksek bütçeli ve değerli bir yatırım. Biz Harem’le prestijli ve önemli bir iş yaparken, izleyicimizi de güldürmek istedik. Yeni, farklı ve kaliteli… Harem böyle bir dizi.

5. Peki, Merhaba Hayat sizce istenilen kitleye ulaşabildi mi?

Merhaba Hayat Harem’den daha farklı bir dizi. Basit ama zengin bir hikayesi var.

Çoğu zaman profesyonel hayatımızda başarılıyız ama evimize geldiğimizde özel hayatımızda bir sürü problemle karşılaşıyoruz. Bu da modern toplumun en önemli sorunlarından biri. İnsanlar kariyerlerine odaklanmış çok çalışırken bazen özel hayatlarında sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar.

Özel hayatımız bizim büyük bir parçamız; Duygularımız, aşkımız, aile hayatımız. Merhaba Hayat’i izlediğimde bu modern toplumun ikililiğini görüyorum.

6. Sete gittiniz mi? Vahide Gördümle tanıştınız mı?

Bir sabah saat 9’da sete haber vermeden gittim. Haber vermedim çünkü doğallıkları görmek istedim. Sabah 9’da nasıl çalıştıklarına şahit oldum.

Çok profesyonel ve samimi bir ekip var. Vahide Gördüm’le tanışma fırsatını da yakaladım. Çok özel bir kadın, müthiş bir karizması var. Ve gözlerinde bir hikaye var ki, onu ilk gördüğünüzde fark ediyorsunuz. Onunla tanışmak ve rolünü izlemek benim için onurdu.

Tüm kast müthişti, çok profesyoneldi. Türk izleyicisi dizinin konseptini ve kastın başarısını zamanla daha da takdir edecektir, eminim.

7. İki önemli dizi Lale Devri ve Yer Gök Aşk’ta önemli değişiklikler var. Özellikle kastta, İzleyicinin tepkisi ne oldu? Yadırgadılar mı bu değişiklikleri?

Uzun süre devam eden dizilerde bazen kastta değişiklikler gerekebiliyor. Yer Gök Aşk Ve Lale Devri’nde üçüncü sezondayız artık. Hem hikayede hem de kastta değişiklikler gerekebiliyor. İzleyicinin dikkatini ve ilgisini koruyabilmek için değişiklikler yapmak gerekiyor. Prodüktörümüzle aylar önce bazı değişiklikler için konuştuk ve anlaştık.

8.İzleyici ile iletişimi nasıl kuruyorsunuz?

Hersey izleyici ile başlıyor. Biz var olan dizilerimizle yeni bir duygu yaratmak istedik, her zaman aynı şeyi anlatamazsınız.

Birkaç ay sonra yeni halleriyle iki dizinin de hala başarısından söz ediyor olacağız. Dizilerin yönetmeniyle ve yazarlarıyla aramızda çok yakın bir ortaklık, işbirliği var.

Web sitemiz ve sosyal medya aracılığıyla seyircimizden aldığımız yorumları önemsiyoruz ve bunlar üzerine çalışıyoruz. Seyircimizle iletişimi çok önemsiyoruz. Twitter ve facebookta takipçilerimiz çok arttı, websitemiz çok güçlendi.

Pazarlama ve Kurumsal İletişim bölümümüz izleyiciden gelen yorumları çok ciddi bir şekilde ele alıyor. Ve biz de yapımcılarımızla belirli aralıklarla bu görüşler üzerine konuşmak için bir araya geliyoruz.

9.Seyirci yorumlarını önemsiyor musunuz?

İzleyici yorum yapıyor, biz de yapımcıyla oturup bunları konuşuyoruz. Bazı yorumlar gerçekten bizim için çok önemli oluyor. Bence izleyiciyi anlamak başarının en önemli anahtarlarından biri. Biz de seyircimizle iletişimimizi geliştirmek için önceki yıllara göre çok daha fazla yatırım yaptık.

Gururla söylemek isterim. Geçen hafta FOX’un yeni web sitesi hayata geçti. Aylarca bunun üzerinde çalıştık. Tüm ekip arkadaşlarım yüzde yüz tatmin olduktan sonra yeni web sitemiz yayına başladı.

Web sitemiz hem kanalımızın tanıtımı için hem de izleyiciyle iletişim ve sadakata dayalı bir ilişki kurmak için en etkili mecralardan biri. İzleyicilerimiz web sitesinden dizilerimizin kamera arkası görüntülerini ve özetlerini izleyebilirler ve yorum yapabilirler. izleyiciyle hep iletişim içinde olabilmenin anahtarı web sitemiz.

Pietro Vicari: FOX Türkiye'de büyümeye devam edecek! - Resim: 2

10. Bir anlamda televizyonculuğun gittiği noktayı böyle mi yorumlamak gerekiyor? izleyiciyle birlikte oluşturulan içerik...

İzleyici giderek daha fazla meraklı, sofistike ve uzman oluyor televizyonculuk konusunda. Eğer seyirciyi takımınıza dahil etmezseniz kaybedersiniz.

Biz içine kapalı, sadece kendi küçük dahi grubuyla çalışan insanlar değiliz. Başkalarının söylediklerini de duymak istiyoruz. Kanalımızı izleyicimizle birlikte büyütmek istiyoruz.

11.FOX hakkında yapılan medyadaki eleştiriler ve yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tv eleştirmenlerine her zaman saygı duyuyorum ve zaman zaman bazı konuları onlarla da tartışmak isterim. Bu anlamak ve paylaşmak açısından önemli.

Açıkçası, FOX TV medyadan çok daha fazla ilgi görmeyi hak ediyor. FOX şu anda Türkiye’nin 4. kanalı ve her gün milyonlarca kişiye ulaşıyoruz.

Haberlerimiz bu ülkede en çok izlenen haberler. Bu kadar başarıya ulaşan ve sürekli kendini geliştiren bir kanalın daha çok ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum.

12.FOX Ana Haber’in başarısını neye bağlıyorsunuz?

Artık gittiğim birçok yerde insanların FOX Ana Haber’i izlediklerini görüyorum. Bu gerçekten çok sevindirici. İzleyicilere neden FOX Ana Haber’i tercih ettiklerini sordugumuzda ise aldıgımız yanıt bizim icin çok tatmin edici oluyor.

İzleyici FOX ana haberi tercih ediyor çünkü sıkıcı değil, tarafsız ve anlaması kolay.

Bu bizim hatalarımızdan ders aldığımız örneklerden biridir. Eskiden yaptığımız zamanlama hatasını düzelltik ve ana haberimiz doğru saate alınca seyircinin en çok tercih ettiği bülten sonucunu aldık.

Zamanlama hatası üzerine konuştuk, analizler yaptık. FOX’un kültürü budur. Hatalarımızdan beraber çalışarak ders çıkarır ve düzelterek başarıya ulaşırız. Ekibimizle ve izleyicimizle birlikte çalışırız. FOX insanlarla kurulan ilişkinin sonucudur.

13. Yeni projeleriniz var mı?

Çok yakında yeni projelerimiz olacak. Ocak’ta 2 veya 3 yeni projeyle izleyicimizin karşısında olacağız.

Herkesin seveceğine inandığımız projeler çıkartacağız.

Bu projelerden birini yapımcı bana anlatmaya başladığında hemen sevdim ve gülmeye başladım. Bu komedinin hikayesi o kadar güzel ve televizyonda şu an izlediklerinizden o kadar farklı ki.

30 dakika boyunca hikayesini dinledim ve bu kesinlikle FOX’ta olmalı dedim. Harem’de de aynı hissi yaşamıştım. Harem o kadar farklı, yeni ve güzel ki hemen aşık oluyorsunuz. Bu yeni dizi de benim için böyle büyük bir heyecan yaratıyor

Pietro Vicari: FOX Türkiye'de büyümeye devam edecek! - Resim: 3

14. News Corporation Türkiye’de başka yatırımlar yapacak mı? Büyüyecek mi?

FOX büyümeye devam edecek ve Türk izleyicinin karşısında herzaman yer alacak.

Bizim Türkiye’de bulunma sebebimiz ciddi ve profesyonel televizyonculuk yapmak. Ekibimiz çok profesyonel. Amacımız Türkiye’nin en iyi televizyon kanalı olmak. Bu uzun zamanlı bir taahhüt ve sorumluluk.

Türkiye’de güçlü bir şekilde büyümeye kararlıyız. FOX şu anda kendi projelerini yaratabilecek çok iyi ve yetenekli bir ekibe sahip. Umarım herkesin aynı profesyonellikte çalıştığı bir sektörde olabiliriz.

15. Medyafaresi.com hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye’de bir çok internet sitesi var. Ben Medyafaresi’ni en başından beri takdirle takip ediyorum. Farklı bir yapıya sahip bir internet sitesi.

Sahte dedikodularla ya da yalan yanlış bilgilerle bir anda birçok takipçiye ulaşabilir. Ama zamanla insanlar bunu farkedecektir.

Medyafaresi her zaman gerçekler hakkında yazıyor ve herkes ciddi bir portal olduğunu biliyor.